Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr fotoaparátu

Od: tesil* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, rád bych si nechal poradit s výběrem fotoaparátu. Jsem začátečník, zatím fotím pouze telefonem a rád bych se posunul na vyšší úroveň... fotit budu především krajinu, města, památky atd... dlouho mám vyhlídnutý tento digitalni-fotoaparaty.heu/... u kterého čekám na nejlepší povánoční cenu, ale dnes jsem si všiml tohoto digitalni-fotoaparaty.heu/... který z nich vybrat? nebo úplně jiný? děkuji předem za rozseknutí mého rozhodování :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
rozhodně se vyvarujte zhovadilostí typu 50xzoom. jinak na krajinu, památky a spol hledejte přístroj s širším objektivem - aspoň 28mm. pokud fotíte i uvnitř památek, tak se hodí vysoká citlivost. tady jsou ideální zrcadlovky s aps-c čipem, které oproti kompaktu tolik nešumí při vyšším iso. nemáte cenový strop, tak se radí těžko.

vilik*
hodnocení

0x

Dobrý den, z těchto určitě ten první, kvůli světelnosti objektivu a lepšímu čipu. Sice má ten druhý větší zoom, ale v ruce ho stejně neudržíte. Fotil jsem s hx60 s zoomem 30x a vím, o čem mluvím. Proto bych hx300 nekoupil a koupil bych vámi prvně zmíněný. Vy navíc máte rozdíl okolo tisícovky, tak není co řešit.

tesil*
hodnocení

děkuji, taky se k němu kloním více :)

tesil*
hodnocení

s cenou by to mělo být zhruba stejné jak u výše uvedených... max. těch 9000,- což by na zrcadlovku jednak nestačilo a jednak bych ji s sebou tahat nechtěl jelikož cestuju hodně na lehko.. ( neříkám, že ta "obluda" je bůh ví jak kompaktní, jen jsem o ní četl celkem chválu a super poměr cena/výkon tak bych snad ještě tento foťák překousl) ... sem tam bych chtěl fotit i v noci takže tuším, že něco s lepší světelností.. uvnitř budov fotit nebudu..

mrblackstar*
hodnocení

0x

Dobrý den, za stejnou cenu bych raději koupil zrcadlovku kde navíc můžete měnit objektivy a řekl bych, pořizovat i o dost lepší fotografie. Zde posílám odkaz na Canon 1200D. I Nikon D3200 není špatná volba. Cena je skoro stejná, záleží která značka těla Vám lépe padne do ruky a co ve Vám bude lépe ovládat.

alza.cz/...

hodnocení

0x

Sony RX 100(ten jsem si kdysi taky chtěl koupit)

Nebo tento: digitalni-fotoaparaty.heu/...

ten už je výmenými objektivy( ten mám), ale do kapsy není.

tesil*
hodnocení

hm... když vezmeme čistě obrazový výstup.. dá se jasně říct jestli dělá lepší snímky RX 100 nebo výše uvedená základní zrcadlovka Canon 1200D se setovým objektivem? jedna recenze taková, druhá maková... podle snímků pro laické oko těžko soudit... jen me nahlodávají názory typu, proč dávat 9000 za kompakt když můžu mít za tu stejnou cenu zrcadlovku (když si odmyslím váhu a velikost) co myslíte?

vilik*

Recenzi najdete na Digimania v článku Doporučené fotoaparáty, doplňovaném každý měsíc. Odkaz neumím dát. Jsou to velmi kvalitní recenze, ne jen nějaké prodejní chválení. Doporučuju je projít všechny a porovnat.

doplněno 25.12.15 18:33:

A sám jste si odpověděl. Váha a velikost, navíc za tu cenu setový objektiv. S jiným to zase bude dražší. Takže vždycky kompromis.

Panebože, zase recenze *haha*

Na recenze je dobré se vykašlat, pokud si fotil mobilem a chceš se dostat na jinou úroveň tak není třeba dlouhosáhle vybírat.

Byt na lepší úrovni než z mobilem a přitom netahat sebou o nic víc, tak bych doporučil něco z řady Sony WX ( v současné době WX220) , nezabere v kapse víc místa než mobil a přitom disponuje dost velkým všestranným zoomem, fotí za jakýchkoliv světelných podmínek a na krajinky dělá téměř dokonalé sweep panorama až do 360°. Pokud nevadí větší velikost tak bych šel do RX.

Zrcadlovka je pro tebe celkem zbytečná a těžká, možná časem, protože z mobilu je to teď hodně velký skok. A u zrcadlovky se nesmí brát jen její veliost a váha, ale i velikost a váha dalšího vybavení, bez něj ta zrcadlovka opravdu nemá ten správný přínos, jen hezky vypadá na krku ;)

hodnocení

0x
Z čistě praktického hlediska bude lepší fotky produkovat zrcadlovka s velkým snímačem. Je ale pochopitelně větší a těžší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]