Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frekvenční měnič

Od: egemberg odpovědí: 6 změna:

podařilo se mi sehnat frekvenční měnič na 3fáze bude mi fungovat když ho připojím na 1fázi na všechny 3 svorky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prskac1*
hodnocení

0x

Ne, nebude tam fázový posuv... Bude vyhazovat chybu, že mu chybí fáze..

Nevím jaký máš typ.

egemberg
hodnocení

nordac 500e ale já myslel že se to uvnitř zase usměrní a až pak to pošle přes nějakou elektroniku

hodnocení

0x

Jestli se vyznáš trochu v elektrice, tak hledej u vstupních svorek, jaké je tam označení.

L1; L2; L3 je pro připojení tří fází

L; N je pro jednofázové připojení

Přesné připojení musí být popsáno v návod k obluze tohoto frekvenčního měniče.

A taky, když frekvenčák připojíš na 230V tak na výstupu budeš mít 3x230V a tomu musíš přizpůsobit zapojení elektromotoru (elektromotor musí být na toto napětí).

Napiš aspoň jaký výkon má frekvenčák a jaký motor k tomu chceš připojit.

egemberg
hodnocení

je to na 1,3kw ale motor nemám tojá se jen ptám. ano jsou tam svorky L1 L2 L3 PE

Díval jsem se do toho manuálu a tam je uvedeno, že měniče od 0,75kW do 2,2kW se mohou připojit na napětí 1x230V nebo na napětí 3x230V, ale nesmí se připojit na napětí 3x400V.

Takže pokud tam máš pouze popis L1; L2; L3 tak potřebuješ napájení 3x230V a toto není napětí, které je u nás dostupné.

Pro jistotu vyfoť štítek frekvenčáku a nebo sem opiš co nejvíce údajů.

A než to připojíš do sítě tak si to všechno ověř, nebo zajdi za elektrikářem v blízkém okolí a třeba ti poradí.

doktpr365*
hodnocení

0x

Tady máš nějaký manuál a různá zapojení toho frekvenčáku

lapel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]