Nejste přihlášen/a.
Nový Sony Experia jsem vyfotila par veci na zkousku a fotky jsou nejen velike, ale v nejake aplikaci se nenactou, v jine ano. Po stazeni do PC jsou ve formatu DSC.jpg a kdyz jsem si nasla jakysi konertor, nenacte to. Obrazky jsou pres 3 MB . Jeste se s mobilem seznamuju, mam ho 2 dny, ale neni pro me nijak zasadne neschudny. Ovsem tohle me zaskocilo. Uz hledam hodinu a nemuzu nic najit. V manualu jsem take nic nenasla. Tak co to je?
Kazda rada dobra, díky!
Jeste jsem ted zjistila, ze i kdyz obrazek v aplikaci fotoaparatu vidim, tak stejne nejde editovat, pry nejde nacist! Tak kde je kdyz je videt?
Na týchto odkazoch je popísaný problém otvárania DSC.jpg.Z toho čo som vyčítal tak tieto súbory môžu byť skryté,lebo sa odvolávajú na digitálny softver,ktorý je asi použitý pri fotení telefónom.
Ak si to otvoríte v Chrome,tak to aj preloží.
Image Data Converter nemy smysl, protoze tu fotku vubec nic nenacte. Jak jsem psala v jedne reakci vys (@ctenar) tak obrazek je videt pouze a jenom ve fotaku . Nic s nim nejde. Kam se schoval!? Skryty. Dobre. Ale kdeeee?
Podľa článku na karte a dajú sa otvoriť len tým samým digitálným programom,ktorým sa tam nahrali.Raz tu už bol prezentovaný problém s prenosmi medzi PC a smartfonom A bol naznačený postup prenosu pomocou odoslania emailom zo smartfonu sebe samému a otvorenia emailu v PC.
slavco31:
tvůj první odkaz pojednává o příponě .DSC, ale zde se jedná o příponu .JPG.
Nikdy jsem neměl žádný problém s otevřením fotky s příponou .JPG v čemkoliv, jen třeba tiskárna CANON SELFY nerozumí fotkám upraveným Zoneru (nikdo neví proč), ale je legrační, že když je proženu přes mobil (android) tak je pak tiskárna bez problému vytiskne. Podle mě je chybka v něčem jiném a dopouští se jí tazatelka při přenosu do PC.
Co zkusit vyjmout paměťovou kartu, dat jí do čtečky karet a připojit do PC a pak zkusit otevřít nějakou fotku?
ctenar:
obávám se že Xperia přesměrování fotek na interní paměť neumožňuje, ale jistý si nejsem.
@bmbx to je pouze chyba prenosu myslenky do ruky, chtela jsem napsat "oznaceni" DSC a napsala jsem format! Tak v tom problem je vyresen
Pouzivam aplikaci "spravce souboru" a tam na karte jsou take jen prazdna okenka a ne ty fotky. Ale na tu kartu se v PC podivam , dam vedet. Ten samy den jsem ale udelala asi 3 fotky a ty jsem nasla a ty jsou pouzitelne. Opakuju, ze mam fotak asi 4 dny a do nastaveni jsem jeste nikterak nezasahovala kdyz jsem delala fotky.
Dekuju za snahu!
wydra:
Já vím že jde o jpg a ne dsc, ale slavco to nějak nezachytil
osobně mám zkušenosti, že pokud se na přenos dat mezi telefonem a PC nepoužívá patřičný software, tak bývá často problém. V případě Xperie se jedná o program PC companion. Pokud se ale vyjme paměťová karta dá se do čtečky, tak je to vždy v pohodě.
@slavco samozrejme, ze jsem zkusila odeslat mailem, ale mam ve fotaku jako v aplikaci myslim, ciste jen jen obrazek, se kterym mi neni dovoleno udelat vubec nic! V aplikacich foto to vubec neni videt ta fotka a na karte to ma jen ikonu kterave vlastnostech ma sice urcitou kapacitu kolem 3 MB ale nejde rozkliknout.
Fotky jsou tam, kam sis určila je ukládat. Já je směruji na externí kartu. Do složky DCIM. +- 3MB je běžná velikost. Formát je JPG, to DSC vypadá na název obrázku. Obvykle je s číslem - datem a časem pořízení. Mně při otevírání fotek dává Android na výběr buď Fotky nebo Galerie. Co používáš v PC na prohlížení obrázků?
Názvy fotek musí přece být nějak rozlišeny. Dokážeš mi jednu fotku poslat? Mrknul bych se, co s tím.
Tohle je jenom ikona. Pošli mi ten soubor. Mejla máš ve VP.
Prave ze u toho DSC neni uz zadne cislo. neotevru je nikde, ani v XnV . Mam je samozrejme na mikro SD. Nikdy jsem nemela problem s zadnym mob, tohle vidim prvne. At se na ne divam kudy chci, at je chci otevrit v cem chci, je to pry bud moc velike nebo poskozene nebo ínelze nacist. Pritom na display v mob jsou videt. V aplikaci ne.
oprava popis je s cislem. Pridavam ukazku, schvylane jestli to otevres
Technicky nejde, aby se nekolik souboru jmenovalo DSC.JPG Jestli se neco takoveho omylem vytvori, tak jde najit jen ten prvni DSC.JPG nebo nastane jine nepredpovidatelne chovani.
V telefonu jde nekdy nastavit, jak se maji soubory jmenovat. Typicky je tam neco jako DSC#####.JPG, kde ty krizky znamenaji narustajici cislo od 00001. Podivej se do menu telefonu nebo manualu, jak se to tam konkretne zadava.
Pozn.: DSC je zkratka pro Digital Still Camera (digitalni fotoaparat) a vzilo se, ze fotky vytvorene dig.fotaky (i temi zabudovanymi v mobilu) se i tak pojmenovavaji.
@ctenar Omluva, to byl preslap, jasne ze musi mit cislo, jenze mi to neco zakrylo tak jsem i sama byla prekvapena, ze je to bez cisla. Kazdopadne dekuji za vysvetleni!
Asi jsem nasla kde je problem, ale vubec tomu nerozumim. Prohlizela jsem nastaveni a nasla jsem zakliknute HDR (poprve jsem se divala jake moznosti nastaveni u fotaku jsou). Tak jsem dala fajfku pryc a ted to foti v poradku!
HDR jsem si trosku nacetla ale nedava mi smysl, proc by to melo takhle reagovat. Budu a budu patrat, protoze kdyz ve fotaku (mobilnim) ty fotky prohlizim, vidim je. V aplikacich videt nejsou. A ty fotakove nejdou jakkoliv nekam poslat, sdilet, upravovat. Takovy "mrtvy" obtisk.
Tak to HDR uz taky nefunguje. Musim asi do servisu, mam fotky ruzne po celem telefonu nebo zadne, ktere jsem treba ted vyfotila. Vsem dekuju za snahu!
Jeste me napada, jestli ta mikrosd karta neni spatna Zkus jinou nebo v menu telefonu presmeruj ukladani fotek do interni pameti (vyndej mikrosd z telefonu) a zkus, jestli to ten tvuj problem nevyresi.
Taky muzes zkusit svoji puvodni kartu zformatovat a zacit od cisteho stolu. Nic dalsiho uz me nenapada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.