Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můžete mi vysvětlit výhody LTE? Pokud budu mít mobil, který nepodporuje LTE půjde mi internet přes WIFI? A jak je to s rychlostí? Bude to výrazně pomalejší?
Lte a wifi jsou 2 ruzne veci, ktere spolu nesouvisi. LTE se pripojuje na vysilaci stozary mobilniho operatora, wifi se pripojuje na router doma, v praci, bezplatne wifi site v obchodech, letistich, ...
Wifi je nekolikrat rychlejsi. Zalezi, jak rychle je ten wifi router pripojen dale do internetu.
Za lte se plati, wifi je typicky zdarma.
Dobře díky a pokud se tedy srovnají rychlosti WIFI, LTE a předchůdce LTE 3G? Jde mi o to, ejstli ten rozdíl je opravdu znatelný nebo je to na prohlížení netu v mobilu celkem jedno.
Je to jako se vším, na příjemnější se zvykne ryche a společnosti poskytující telekomunikační služby v rámci konzumerismusmu logicky používají slůvko "EL-TÉ-É"jako kouzelné zaklýnadlo. Nicméně pravdou je, že "LTE 4G"je pocitově plnohodnotný internet, zeména co se týká rychlosti odezvy - načítání stránek. Jak již psal suchy®, když budete mít přístroj komunikující jen do úrovně 3G, mnohdy budete mít k dispozici LTE a GPRS (to používá základní pravěkou GSM síť a leze jak šnek), a Vy budete mít šneka. Jestli zvažujete nákup přístroje s LTE, nechte si poradit operátorem, ne všechny přístroje fungují u všech operátorů (frekvence).
LTE přináší zvýšení rychlosti, nicméně pokud máte pokryto 3G, není to pro surfování až tak zásadní.
Já využívám mobilní internet poměrně intenzívně a LTE na mobilu byla moje podmínka už před půldruhým rokem. V případě velkých měst je to asi jedno, ale pokud se pohybujete mimo, existuje mnoho oblastí, kde se dostanete maximálně na EDGE. V těchto lokalitách se ani nepředpokládá, že by se tam pokrývalo 3G. A navíc to ani u T-Mobile/O2 není s 3G pokrytím tak slavné, jak to kolega v jiném příspěvku maluje. Ono totiž operátory nic nenutí, aby pokrytí 3G zvětšovali. Zato pokrytí LTE je součástí licence. Pokud by se jim nedařilo plnit harmonogram, přišla by pokuta a v krajním řešení odejmutí licence. Takže rozvoj LTE má teď prioritu.
Druhou věcí je i to, že v osídlených oblastech je 3G síť poměrně přetížená a reálné rychlosti jsou dost mizerné. Tady se principipelně vyšší rychlost LTE i docela projeví.
celkem záleží taky na operátorovi,kterého máte.U T-Mobile a 02 je rozvinutější síť 3G takže to tolik nepoznáte,ale Vodafone nestihl vybudovat takové pokrytí 3G a už pokrývá jen LTE takže tam je to velký rozdíl.Typicky města jsou dobře pokryta i 3G,ale méně zalidněné oblasti na tom jsou bídně a je tam buď 2G,které je dnes skoro nepoužitelné i na prohlížení webu, nebo LTE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.