Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje AV signál

Od: suzymon® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, mám problém. Najednou mi nejde sledovat programy přes AV 1 signál. Normálně to je propojeno přes septobox a video do televize. Všechno jsem zkontrolovala, vypnula a zapnula septobox, zkontrolovala všechny čudle vzadu, myslím tím ty vstupy a výstupy toho vzájemného propojení přijímačů mezi sebou, a všechno se zdá být v pořádku. Televize hraje pouze na anténu, ale když to přepnu na to AV, kudy mi jde do televize signál do septoboxu a do satilitového přijímače, přes který sleduji Franc. programy, tak když zapnu septobox, tak tam běží ty čáry a píše to, že není signál, nebo že tato funkce je momentálně nedostupná. Když septobox vypnu a chci se dívat na tu Francii, tak je jenom modrá obrazovka. Ve vedlejším pokoji všechno funguje normálně a všechno je to vzájemně propojené. Takže se něco muselo v noci stát v ložnici. Co myslíte, v čem to může být? Nic jsem s tím nedělala, nic neštělovala. Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bych to tipoval na nějaký špatný kontakt. Jenom prohlídka kabelů nestačí - každý kabel (tu koncovku - konektor) vytáhněte a hned zase na stejné místo pořádně zasuňte. Dělejte to raději při vypnutých přístrojích a pak vyzkoušejte.

Bude to asi jen jeden konektor, ale takto těžko říci, který to je. Zdravím!

doplněno 18.12.15 11:32:

suzymon - nejsem si jistý, zda tím settopboxem nemyslíte satelitní přijímač. Settopbox pro české stanice máte asi přímo v TV. Snad ten satelitní přijímač přeladit. jenže, říkáte, že ve druhé místnosti to funguje. A to máte vše dvakrát nebo je pouze jeden satelitní přijímač?

doplněno 18.12.15 12:49:

suzymon - zkuste přeladit stanice v tom settopboxu. Když jde "Francie" v jedné místnosti, tak satelit funguje. Takže, buď přeladit settopbox a když to nepomůže, tak i tu TV u něho.

doplněno 18.12.15 13:28:

suzymon - rozladit se to může samo. Já to musím "štelovat" v TV asi 2x za rok.

Ovšem, já volím Aktualizovat a potom nemusím přiřazovat čísla k programům, protože zůstanou zachována. Tak, bohužel, více dnes už neporadím.

hodnocení

Tak jsem to udělala, ale nic to není platné. Není třeba možné, že by se rozbil ten septobox? Ale normálně svítí jako zapnutý. Není to zase až taková katastrofa, protože programy přes tu anténu sledovat mohu. Jen nejde ten satelitový příjem asi. Protože mi tam nejde ta Francie. Ale ani přes ten septobox to nefunguje. Já mám to propojení dost komplikované, jak už víte. Nebo že by se něco stalo s tím videem?

doplněno 18.12.15 10:59:

Jo a ta obrazovka není modrá, ale zrnitá.

doplněno 18.12.15 12:24:

Bene, v obýváku nemám nic, jen tu televizi, ale vedle je právě televize + septobox + video a všechno je to mezi sebou propojené. A tam se to pokazilo. Francie bez problémů jede v obýváku.

doplněno 18.12.15 12:27:

Doprčic, kecám tady v obýváku je ta televize + ta krabice satelitní reciver...

111®

neměla jste to náhodou propojené pomocí SCART? nebo na SCARu visí satelit a přes AV máte připojeno něco jiného? vy nemáte TV s digitálním tunerem? je to nějaký zmatečný, pokud máte nové TV nepotřebujete set top box..

zrnitá obrazovka nasvědčuje přepnutím TV na analogový signál..

hodnocení

Je to zmatečné, to uznávám. Mám to tady kvůli příjmu té francouzské televize, kterou musím přijímat přes ten talíř na střeše prpojené všechno dohromady. Mám jednak příjem přes anténu, české programy a pak přes ten satelitní reciver a na ty francouzské programy. Když chci koukat na francouzské, jde to přes AV 1 v obýváku, jinak na české musím přepnout na symbol anténa. V ložnici je ještě k tomu ten septobox plus video. A tam zase musím jít přes anténu a zmáčknout 1 C27 a mám tam tu Francii. Samozřejmě, že mi televize normálně hraje bez zapnutého septoboxu, má to v sobě, ale mám to tady takto propojené. je mi divné, že nejde ani příjem českých programů přes ten septobox, včera to normálně šlo všechno. Teď to zapnu a musím tlačítkem najet na anténu a tam se zapojí pouze česká televize, když zmáčknu to 1 C27, tak je to zrnité a nic. Dříve jsem zmáčkla knoflík a spustil se normální český program. Přechodem na to 1 C27 se spustil franc. Teď zapnu televizi a nespustí se žádný program, protože to automaticka skočí na to AV 1 a tam běhá ten pruh a že je to bez signálu. Přepnu knoflíkem Imput na anténu a naskočí české programy, ale ne ta Francie. *uf* tam je to zrnité nic...

doplněno 18.12.15 12:26:

Nojo, ale jak se to samo přeplo na ten analogový signál? Já to určitě neudělala. prostě jsem ráno zapla telku jako obyčejně, a ono zase tohle...

doplněno 18.12.15 12:29:

Není to třeba tím kabelem scart? Ale že by se sám pokazil...*sok*

hodnocení

Nojo, ale než se pustím do toho přelaďování, tak bych napřed ráda pochopila, proč se to samo od sebe rozladilo. Já to určitě nebyla a i když je můj kocour šikula, tohle by nezvládl. Přece se to nerozladilo samo. A víte jak jsem děsně technicky vyspělý jedinec, takže bych raději nějakou schůdnější cestu. A navíc nevím, jak to je tady naladěné s tou Francií, to mi tady udělal odborník. Abych to nakonec všechno nerozštelovala, na to jsem zase naopak přímo virtuoz...*plac*

hodnocení

0x

Mám obavu, že to bude muset vyřešit někdo, kdo to zapojoval.

Pokud nepomůže vypojit a zapojit zpět všechny konektory, tak vám tu příliš nepomůžeme. Z toho, co píšete, mám dojem, že z jednoho satelitního přijímače napájíte 2 televize - první přes AV kabel a druhou přes modulovaný RF signál. Zároveň je to ale propojené tak, aby bylo možné sledovat i české programy a v případě jedné z televizí i video.

Programy zatím nelaďte, pravděpodobně to bude zbytečné.

hodnocení

No, tak už je pozdě. Pustila jsem teda to automatické ladění a pěkně jsem to zvorala. To C27 úplně zmizelo. To byla právě ta Francie. Jinak je tam 170 programů pěkně rozházených. Teď už se na to vykašlu, zítra se pokusím ty programy nějak srovnat. Jsem naštvaná, ale přežiju to. Já věděla, že se do toho nemám pouštět. Teď před svátky se mi na to každý asi vykašle. Kdybych alespoň věděla co se stalo. největší sranda je, že před tím, než jsem to celé přeladila, tak když jsem pustila kazetu, tak šel jenom zvuk a ne obraz. Teď, když zmizelo to C27, tak kazeta jde normálně. Zvuk i obraz. Určitě to bude nějaká prkotina, ale já na to sama nepřijdu. :(*zed*

doplněno 18.12.15 18:07:

A je to tak jak to píšete. Mám anténu a ten satelitní přijímač. Dvě televize a jedno video, na které jsem mohla nahrávat jak Francouzské programy, tak i České, proto také ten septobox, musela jsem nahrávat přes něj. To mi ani tak už nechybí, neboť jsem si zvykla všechno stahovat do USB z You Tube, i tu Francii. Je to tady hodně složitě propojené, měla jsem se na to vykašlat.

Ak to nešlo na AV1,tak ste mali skúsiť AV2 a zároveň preložiť scart kabel z televízora zo vstupu AV1 do AV2 a skúsiť čo to spraví.Ladenia kanálov s tým nemajú nič spoločné.ďalej mohol byť vadný scart kabel.Ďalšou možnosťou ak to televízor podporuje je prepojenie HDMI.

slavco31:

cituji tazatelku - obrazovka není modrá, ale zrnitá

hodnocení

Ahoj Bm, tak teď už je modrá. Jak se to tím laděním kanálů rozštelovalo, tak mi zmizelo to nastavení C 27 a obrazovka zmodrala. Ale jde zase přehrávat ty kazety, i když to mi je houbeles platné. To tady uvádím jenom pro přesné popsání mého problému. Když to zrnilo a měla jsem C 27, tak kazeta přehrávala pouze zvuk a ne obraz. Myslím, že to tím kabelem bylo, protože jsem ho měnila a mohla jsem na videu nastavit čas, dřív to vůbec nešlo. Já to prostě zmršila, teď už to ani nedokážu dobře vysvětlit. To AV1 a AV2 a tak, dál jsem zkoušela také a ono to skákalo a nakonec to zrnění začalo doslova řvát hlasitě jako tur a nic jsem na obrazovce už ani neviděla. *sok* Takhle přesně jsem u toho vypadala. Včera se mi nakonec podařilo srovnat ty programy ručně. Asi by to šlo zpátky nastavit to C27, ale já nevím jak na to. Přitom to je taková hloupost a normální chlap by to udělal jedna-dvě, jenomže já toho chlapa nemám. Ještě mne napadlo jít do sklepa pro druhé video, které jsem si schovala. Možná, že na něm bude to nastavení neporušené. Ale to dříve fungovalo v tom obýváku, tak nevím, jestli není nastavené jinak. Ale zkusím to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]