Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé ! Mám problém, který jsem dosud neřešila. Stěhujeme se do malého domku v lokalitě Bělá pod Bezdězem a řešíme tam internetové připojení. Dvakrát jsme oslovili O2, žádná odezva - tedy pověřená dealerka pro oblast telefon zvedla, nechala si smskou poslat adresu a už se neozvala ani na dvě urgence. Žádost podaná na pobočce prý byla stornována z důvodu, že technik adresu nenalezl (pravda, domek je sice až na konci obce u lesa, ale dohledatelný všede - na Googlu, na katastru ... Prostě nemají zájem, byla by to pro ně práce... Ale co tedy dál? Signál na Tmobil je chabý, možná bych mohla zkusit tu jejich krabičku ale podle toho, jak vidím signál telefonu, tak mi to přijde zbytečné, bylo by to jen vysedávání nad načítáním stránek. Vodafon tam signál má, ale jakmile dám kartu do noťasu, tak se sníží (tedy síla signálu) na dvě čárky a to se traky nenačte nic ... nejbližší wifi je na radnicic, to je 5kilometrů a za kopcem ... Napadá Vás někoho nějaká jiná varianta? UPC nechci z důvodů dávné neblahé zkušenosti, televizi chytáme na Skilink a ten snad žádný internet nenabízí - tedy aspoň nám to jejich servisman nenabídl ...
Vodafon tu má signál místy docela dobrý a jestli máte takovou zkušenost, tak to určitě zkusím ! Děkuji !
Zjistit si nadrizeny utvar vasi pobocky a pisemne si tam "stezovat" ("divit se" = poslat prehled duvodu, ktere vam pobocka sdelila), proc O2 odmita noveho zakaznika.
Jestli ma dum popisne cislo (je zkolaudovany), tak O2 nema duvod vas dum nenajit.
Objednat si jen to, co chcete. Zadnou hlasovou linku bych neobjednaval. O2 vydelava si uctuje poplatek za fyzickou linku bez ohledu na nad ni provozovane sluzby.
Pripojte se pres satelit. Neni to nejrychlejsi ani nejlevnejsi varianta, ale zato zcela spolehve a bez cekani na blahosklonnost O2.
O co jste žádali O2? Jen o internet? Požádejte o pevnou linku (doporučeným dopisem s dodejkou), tím budete mít i pevné připojení na internet a třeba za půl roku můžete pevnou linku zrušit, když jí nebudete chtít a ponechat si internet. I tak vás mohou odmítnout, pokud v blízkosti není jiná pevná linka, ale musí vám písemně odpovědět a bude vědět na čem jste.
Vá nepomůže jen krabice na sloupu, ale jen O2 ví, zda má na ústředně místo, kam by vás mohl zapojit. Já žádala před 2 roky jen o přeložku. 10 m od sloupu do domu jsme si museli vykopat a položit vlastní kabel. Navíc jsme museli překopávat cestu, ještě, že bydlím na samotě a stačil souhlas obce. O2 jen přijeli a propojili dráty na sloupu..
Žádali jsem o kabel ... což je asi i pevná linka, jestli je to nutně spojené ... Krabice od 02 je na sloupu, sice asi 100m, ale je tam. Asi bysme si museli vykopat nějakou díru v zemi ...od nich by to stálo aspoň 2000,- za metr. To bych si klidně zařídila, ale když nekomunikujou ... myslela jsem, že žádost na pobočce je stejně průkazná a že není nutné krmit i ČP ... tak asi budu muset
To je rozumná finta,dokopat o2 k internetu,žádat o pevnou tel,linku a jak tady psali ostatní po pulroce tu linku zrušit a používat jen internet..Sám se divím,že mimo Prahu jsou problémy,tam je spousta levnějších nabídek na internet,než tady v Praze,tady v centru jsme rukojmí výhradně o2,ostatní bezdrátové nabídky mají stejnou,nebo podobnou relaci...
Tady je jedna z nabídek internetu přes satelit intv.cz/... a podrobněji s cenami intv.cz/... Ale pro mne by to nebylo schůdné...alespoň finančně...A co wifi třeba něco z těchto wifi.aspa.cz/...
U nás jsou poskytovatelé schopni rozšířit síť wifi, pokud je v okolí víc jak jeden zájemce (vědí, že časem přibudou i další zájemci - někdy i "odpadlíci"z horších sítí). Poptejte více poskytovatelů, ať přijdou změřit sílu signálu a nabídnou řešení - pak si vyberete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.