Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím , kdo mi poradí-jak čistit čočku u hifi věže? děkuji!
Dobrý den, kupte si čistící CD a použijte ho. Zdravím!
doplněno 13.12.15 18:15:Čistících CD bude více druhů. Já mám na disku dvě "filcové pacičky", na které použiji dodanou tekutinu, vložím do mechaniky a spustím Play. A na obalu by měl být návod.
u vypálených cd- se to seká, místy to přestane hrát-2-3 sekundy. prosím a to čistící cd jak dát do chodu? v obchodě mi ani neřekli co s tím , měl jsem se informovat-děkuji vám !
Už se mi několikrát stalo, že čočka byla čistá a nečistota byla až na zrcátku, pak se to musí opatrně vyfoukat balónkem.
Tuto operaci je dobré svěřit zkušenému a pečlivému servisákovi. Znamená to nejen (bezpečně) otevřít hifi věž, najít CD přehrávač, ale hlavně dostat se k čočce, protože je umístěná tak, že k ní není přímý přístup, je schovaná v sestavě mechaniky pod dost pevným můstkem nebo ramínkem, nebo jak to nazvat. Jestli máte na vyhození nějaku starou už nefungující, vyřazenou CD-ROMku, můžete si to na ní nanečisto vyzkušet, ať víte, co čeho jdete.
Někteří servisáci se k ní dostanou další demontáží, protože si věří, že to zase dají správně a přesně zpět tak, aby to fungovalo. Někomu se to podaří vyčistit tak, že se pod ramínko dostanou nějakým čistícím šmidlátkem napuštěným izopropylalkoholem nebo jiným kvalitním čisticím prostředkem, který po odpaření nezanechá skvrny a vlánka z vatičky. Někdy to jde, někdy je to jenom pokud s předpokladem, že se to tam nějak vyčistilo.
Stejně důležité je pak sestavit věž zpátky do původního stavu a doufat, že se vyčištění povedlo.
Tady působí dva elementy. Jeden je v tom, že pojedzové tyčky laserové mechaniky čočky potřebují promazat a na to je speciální mazadlo, druhý je problém hlavně s pálenými CD, která po určitém čase "hnijí". To znamená, že začnou být pro čočku nečitelná. Stalo se mi to po více než 20ti letech i u originál CD vyrobených v Loděnici. Proto jsem celou svoji sbírku zaarchivoval a zazálohoval ve formáto Wave.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.