Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nenapouští vodu

Od: winter odpovědí: 8 změna:

Prosím vás nevíte čím by to mohlo být. Myčka, 15 let stará přestala napouštět vodu. Elektřina do ní jde, kolečko programu se otáčí jako by se nic nestalo, jen ta voda do ní nejde. Než zavolám opraváře za velký prachy, zkusil bych se na ní kouknout sám. Rady typu "je stará, kup si novou", číst nepotřebuji, to vím sám. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebude zanesené sitko na prívode vody,poprípadne nefunkčný elektromagnetický ventil?

hadzi
hodnocení

2x

Může to být jen závada na přačkovém ventilu co má te na stěně.Minulí týden jsem to řešil u sousedky.Taky říkala že ji nejde přívod vody byl po smrti pračový ventil.Samozřejmě to je jedna z moha variat

kodlkt
hodnocení

2x

Neblikají nějak kontrolky? Z toho se dá něco vyčíst.

hodnocení

0x

Má to nějakou značku, typ - nebo je identifikace jen "stará myčka"? Opraváře volat nemusíte - na toto ND už mít nebude.

winter
hodnocení

Je to Elektrolux, koukal jsem, že součástky se dají sehnat, jen zjistit, která je pokažená. Je to myčka bez displeje, svítí jen kontolka el. napájení a podsvícení kolečka na nastavení programu. Manželka statečně myje ručně, ale zítra musím na myčku kouknout, než to hodí na mne. Díky za Vaše typy. W

zdenda000000000
hodnocení

0x

STARÁ JE, ALE JEŠTĚ BY MOHLA FUNGOVAT! Bez urážky, první signální pro idiota: je otevřen přívod vody? Pokud je, uzavřu přívod a vyšroubuji hadici - mělo by tam být sítko a může být zanešené. Pakliže je sítko čisté zkontroluji hadici, u některých spotřebičů byla přívodní hadice v případě poruchy uzavřena jakousi pěnou aby předešlo vyplavení (koupím novou hadici). Hadice je také v pořádku? Tak se kouknu na přívod přímo do myčky (i tam bývá sítko a může být zanesené). Už jsme u těla myčky a do toho radši nevrtáme, protože na to nemáme školy a nechceme nikoho zabít - voláme opraváře, ale jestli máme 15 let starou myčku, tak radši koupíme novou...;)

krejci

Vážený,toto se mi také stalo s myčkou Elektrolux.Oddělal jsem zadní víko,samozřejmě odpojil ze zásuvky a odpojil elektromagneticky ventil,tak,že vytáhnete konektory.Pak jsem káblem ze zásuvky propojil konektory na ventilu,a mžikově tam zapojil proud a to několikrát.Přitom je slyšet cvaknutí a světe div se ,myčka funguje další roky.tak to je má zkušenost z myčkou ,která nám funguje také již 12let.

Zdenda, Krejčí,

Ti začali jako já kdysi před 5-7 lety u myčky, která taky nenapoštěla. Já ale musel dále, kuchnout až spínání hladiny. Je to hadička, která vede někam nahoru, kde je (plovákový čili tlakový) spínač množství vody. Hadičku odpojil a podtlakem a přetlakem jsem zkoušel funkčnost. Závěr je takový, že nevím co tomu bylo, ale měl jsem rozdělaný elektromagnet na přívodu vody (doteď je provizorně přivázán) , spínaš hladiny. Vždy jsem hlavně měřil, zdali přitéká proud.

A funguje to již několik let...

Vám, milý tazateli, přeji abyste závadu našel a dokázal, že jste dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma myčka nenapouští vodu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]