Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Settopbox od UPC

Od: danica* odpovědí: 4 změna:

Hezký večer. Mám nový settopbox od UPC. V návodu píší, že se nemá k němu připojovat další jiná zařízení. Ale u toho starého jsem měla propojení do mého dvd rekordéru, televize a settopboxu od UPC, abych mohla nahrávat do rekordéru a šlapalo to pěkně. Sice se daly nahrávat jen základní programy, ty ostatní mělo UPC bloklé či co, ale aspoň něco, a vlastně mi to i stačilo. U tohoto nového settopboxu je možno taky nahrávat, ale je třeba k tomu pořídit nějaké úložiště, pevný disk. Potřebuju se poradit, co mám udělat. Nerozbiju ten nový settopbox tím propojením? Pevný disk bych pořídila až po vánocích, a nebo až bude dvd rekordér nefunkční. D.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To tam píšou pro to, aby se chránili před tím, kdyby se připojením něco pokazilo (například nekompatibilitou a podobně). K nahrávání bude potřeba koupit nějaké rychlejší zařízení, ne flešku za tři stovky. Ty rychlejší už se blíží ceně SSD disku, tak bych zvolil ten.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, patrně máte zařízení viz odkaz - a tam si také přečtěte, jaký ext. HDD si máte pořídit (dole na té stránce). Zdravím!

upc.cz/...

doplněno 09.12.15 21:12:

danica - kdyby to bylo moje zařízení, tak bych ho chtěl využívat kompletně. Takže, já bych si připojil ten DVD recorder. Problém bude, jestli se něco podaří nahrát. Na těch stránkách je uvedeno, že vysílání je kódované, nahrávka nejde ani přehrát na jiném zařízení a musí se nahrávat ten pořad, který se zároveň sleduje. Také je možné, že pro nahrávání se musí ext. HDD nebo flashka zformátovat v tom STB - a na DVD recorder možná ani nic nenahrajete. Jestli máte volnou (prázdnou) flashku, tak zkuste zatím nahrávat na ní. A zkuste připojit a vyzkoušet ten DVD recorder.

doplněno 11.12.15 00:13:

danica - tak to je fajn, že Vám to funguje s tím nahráváním. Máte to vyřešeno a ještě ušetříte za ten ext. HDD, který by neměl jiné využití, než u STB.

danica*
hodnocení

Ano, to je on. I v papírovém návodu je psáno použít na nahrávaní pevný disk 160-500 GB. Ale nevím, jestli mohu připopojit ten svůj dvd rekordér (má 160 GB kapacitu) a propojením zatím nahrávat na ten dvd rekordér. D.

doplněno 09.12.15 23:31:

Ben - propojení vyzkouším zítra a dám vědět. Flešku nemám žádnou volnou.

Štíreček - popídím se, mrknu na jejich stránky, zda nenabízí lepší settopbox.

Děkuji vám všem za reakce. D.

doplněno 10.12.15 21:04:

Nahrává, přehrává :). Pššššt, snad tu není někdo od upc. Otázkou je, jestli nezavařím ten nový kousek. Propojení mám stejné jako u starého, zase nahrává jen ty základní.

Ben - svoje zažízení budu využívat dál, ale ne plně kompletně. Těch pár kanálů, které jdou, mi stačí.

Štíreček - našla jsem, že kabelovka dává do pronájmu lepší settopbox s diskem. Ani jsem to nevěděla. Byla jsem natěšená při čtení co to umí, ale při pohledu na cenu pronájmu bylo po radosti. Jo, takhle se vydělává.

Tak pojede moje zařízení, dokud se nezastaví. D.

stirecek*
hodnocení

2x
Nevím jestli je ještě mají, dříve jsem měl setobox s hardiskem a daly se nahrávat AZ 4 programy najednou. Mel tuším 320 gb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]