Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GSM u (tel.) čísla

Od: dido odpovědí: 5 změna:

Hezký večer,

prosím Vás, co znamenáč když je před telefonním číslem uvedeno GSM, neboli místo tel: 9876 54 321, je tam GSM: 987 654 321? Na netu jsem našla, že to má využití hlavě pro železniční aplikace, ale tento údaj je uvedený normálně na stránkách úřadu mezi kontakty. Je tam tedy uvedeno tel. č. a zároveň GSM, ale jsou to rozdílná čísla. A to číslo, které jsem hledala, odpovídá tomu GSM.

Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mobil.

Groupe Spécial Mobile

dudi
hodnocení

Aha, tak to mě nenapadlo. Moc děkuji. :)

stonek*
hodnocení

2x

Používá se to k odlišení čísla mobilního telefonu od čísla pevné linky.

dido
hodnocení

Na to jsem obvykle používala zkratku mob. No jo, jsem sto let za opicema. :D Děkuji za odpověď.

jentak*

Např. v USA by zkratce mob. nebo GSM nerozuměli. Tam se používá výraz cell.ph. nebo celé cellular phone.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]