Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vždy BIOS při spuštění s novým harddiskem

Od: matejhrbek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, vždy při spuštění počítače s nově připojeným interním diskem WD Blue 1 OTb mi vždy naskočí BIOS, po přeskočení BIOSU se mi resetujou datumy a čas ve Windowsu. Nový disk mi v počítači najede jako aktivní a připojený ale ve složce Počítač ho nenaleznu.. Proč? Špatné zapojení či měl bych něco přenastavit? Děkuji předem za pomoc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x

tim ze jste zapojil novy hdd jste rozhodil irq a musite v biosu nastavit prioritu bootovani hdd, pripadne disk samotny a zmeny v biosu ulozit F10, pokud disk neuvidi windowsy tak musite jeste do spravy disku a priradit mu jednotku

matejhrbek
hodnocení

Dobrý den.

Prosím vás a kde změním jednotku?

hodnocení

2x
To, že se po výměně HD spustí setup BIOSu je v pořádku. Měly by se v něm automaticky nastavit parametry toho nového HD, takže ne přeskakovat ale uložit.
Pokud je HD připojený ale není vidět, zkus ho naformátovat.
matejhrbek
hodnocení

Dobrý den, kde bych měl disk naformátovat?

Ve windows: Ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Úložiště - Správa disků. Pokud tam ten disk je, tak klik pravým a Formátovat.

hodnocení

2x

Odstraň v BIOSu jeho bootování a nakonfiguruj jej ve správě disků.

matejhrbek
hodnocení

Dobrý den, prosím vás, mohl by jste mi vypsat přibližný postup v BIOSU? Případně kde ho mám nechat formátovat? Děkuji :)

Podívejte, pokud nevíte, jak se pracuje ve správě disků a v BIOSu, tak máte dvě možnosti. Buďto si to nastudovat na internetu, anebo to dát někomu, kdo tomu rozumí. Bios se neformátuje, ale aktualizuje, což vám už vůbec nelze doporučit. Do biosu se dostanete při startu PC zmáčknutím klávesy Delete nebo F2. Ale pokud neznáte základní práci v něm, tak vám to nepomůže.

Po vstupu do biosu musíte najít sekci BOOT nebo tak podobně, najít tam seřazení disků, systémový disk dát jako první bootovací, všechny ostatní zakázat (Disable boot). Pak opustit bios Save and exit nebo podobně (každý bios má jiné popisky) a počítač vám naběhne. Pak ve správci disků musíte disk nakonfigurovat.

Hledejte na internetu hesla Bios nastavení a Správa disků. Je tam toho mraky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]