Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vždy při spuštění počítače s nově připojeným interním diskem WD Blue 1 OTb mi vždy naskočí BIOS, po přeskočení BIOSU se mi resetujou datumy a čas ve Windowsu. Nový disk mi v počítači najede jako aktivní a připojený ale ve složce Počítač ho nenaleznu.. Proč? Špatné zapojení či měl bych něco přenastavit? Děkuji předem za pomoc.
Dobrý den, prosím vás, mohl by jste mi vypsat přibližný postup v BIOSU? Případně kde ho mám nechat formátovat? Děkuji
Podívejte, pokud nevíte, jak se pracuje ve správě disků a v BIOSu, tak máte dvě možnosti. Buďto si to nastudovat na internetu, anebo to dát někomu, kdo tomu rozumí. Bios se neformátuje, ale aktualizuje, což vám už vůbec nelze doporučit. Do biosu se dostanete při startu PC zmáčknutím klávesy Delete nebo F2. Ale pokud neznáte základní práci v něm, tak vám to nepomůže.
Po vstupu do biosu musíte najít sekci BOOT nebo tak podobně, najít tam seřazení disků, systémový disk dát jako první bootovací, všechny ostatní zakázat (Disable boot). Pak opustit bios Save and exit nebo podobně (každý bios má jiné popisky) a počítač vám naběhne. Pak ve správci disků musíte disk nakonfigurovat.
Hledejte na internetu hesla Bios nastavení a Správa disků. Je tam toho mraky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.