Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Potřebuju si koupit novej zdroj, ale nevím co je to za typ. Je tam napsaný jen 24W
Zdroj částečně funguje, ale začne se po nějaký době vypínat je v něm něco vypálenýho.
Jak mám zjistit jaký zdroj potřebuju? Zkoušel jsem měřit napětí psalo mi to 318V po druhý mi to psalo 314 a postupně se to zas zvedalo. Dá se to takhle zmeřit? Mám změřit ještě proud? Nebo jak jinak to zjistit? Děkuji
jednat by to chtělo alespoň fotku když už není štítek, pak k čemu slouží... Jinak uvnitř mohou být jen kondenzátory v prčicích (napovídá k tomu to že se po určité době vypíná), ovšem může to být klidně i tepelná pojistka a tím pádem vadných víc věcí
Najprv skús preletovať tú vyhriatu súčiastku.Neviem či to je nejaký tranzistor ,alebo dvojdioda.To je to čudo oproti D1.Plošák trochu oškrab,očisti pri nôžkach a preletuj.Mohmo by sa to zlepšiť.Teraz su tam studené spoje a preto ti to môže po dobe vypínať.Oprav aj ten červený drotik ,drží len silou vôle.(ten pri tom čiernom)Ak máš merák ,tak prepni na jednosmerné napätie a zmeraj koľko voltov je na čiernom a červenom kábliku.Najprv na prázdno a potom aj z pripojeným svetlom.
Tak jsem to přeletoval a naměřil jsem na prázdno 320V a s připojeným světlem 39,2V
Co dál změřit? Je tento zdroj proudový? Děkuji
Jestli je určen pro LED, je docela pravděpodobné, že to může být proudový zdroj. A výrazný rozdíl napětí na_prázdno / při_zátěži by tomu nasvědčoval. Co to přesně je za zdroj?
Zdroj se stále vypíná, tak jaký mám koupit zdroj? Nějakej třeba od 30 V do 70 V? Nebo s nějakým podobným napětím s kterým se dá zdroj sehnat. A změřit si proud? A podle toho vybrat? Zdroj nechci spravit chci novej tak, aby mi osvětlení fungovalo a aby se hned nespalilo. Přece nemůže být tak složitý né?
Je tam 144 smd led diod. Našel jsem třeba tento zdroj - mercateo.cz/...
Nevím jestli je tam spravný proud mám ho tedy změřit na původním osvětlení? Napětí by mohlo sedět. Kdy by byl proud menší tak to bude svítit akorát míň né? Nebo by to něčemu vadilo? Na původnim zdroji je napsáno 24 w uvnitř zdroje je lístek kde je napsáno 25 w
Nebo jsou tam i jiný zdroje např. ( ten by byl asi lepší má vyšší proud? )
Nebo co tenhle ten má od do napětí i proud? mercateo.cz/...
300mA bývá častá hodnota u LED světel. Požívám zdroje jako aliexpress.com/...
Pokud si pořídíš proudový zdroj moc slabý, tak LED nemusí svítit vůbec, protože se neotevřou ani při dosažení max. napětí zdroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.