Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční tv. kanály

Od: miro® odpovědí: 7 změna:

Prosím nemáte někdo zkušenost s výpadky TV kanálů . NOVA, BARANDOV, PRIMA a další u příjmu z normální antény nasměrované na Brno nebo Praděd. Při výpadku hlásí "Slabý signál". Třeba dnes od rána cca od 6:00 hod do poledne vše fungovalo, odpoledne už ne. Že by na to mělo vliv silně mlhavé počasí. Zajímavé je, že kanály ČT1, ČT2, ČT 24 , ČT sport, na tutéž anténu v obou směrech příjmů a při stejném počasí fungují dobře. Nesnižují třeba výkon vysílačů v noci apod.? Informoval jsem se u telekomunikací a ty prý mají vše v pořádku.

Děkuji za Vaše zkušenosti a informace. -miro

doplněno 07.12.15 15:34:

Někdy začnou zlobit i ty dobře fungující kanály. Jako zrovna nyní. Nejprve ČT2 a ČT sport.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, mám stejnou zkušenost - MUX1 je stále dobrý, ale ty další se "rozlaďují". Já to řeším asi 2x za rok tak, že aktualizuji kanály v TV (přeladím je v TV) a ono to zase potom funguje. Mlhavé počasí by mělo být pro přenos signálu naopak lepší a vysílače vysílají stále stejně. Může být údržba na vysílači, ale to potom nejde vůbec nic (to je otázka několika hodin). Zdravím!

P.S. S venkovní anténou může pohnout třeba vítr, může být horší ant. kabel nebo kontakt konektoru od antény do TV (stačí s ním pootočit).

doplněno 09.12.15 18:35:

miro - v otázce je zmíněna normální anténa, ale neuvádíte, že je to anténa se zesilovačem a napájením. Jinak, to napájení může být porouchané, i když na něm svítí kontrolní LEDka (má zkušenost, když jsem ještě měl anténu se zesilovačem). Také může odejít i ten zesilovač.

Takže, možností při poruše příjmu je více.

bruno - pozor, pravidlo Z9 .

bruno*
hodnocení

2x

Měl jsem podobný problém, nejdříve sporadické výpadky, pak se to zhoršovalo, až nakonec nešel vůbec žádný program. Pak jsem zjistil, že mi odešlo napálení anténního zesilovače.

hodnocení

To samé jsem zjitil i já. Předchozí kontrola spojů a konektorů problém nevyřešila. Vyměnil jsem napaječ anténního zesilpovače a zdá vše o.k. Starý napáječ sice dodával správné napětí ( cca 12 V), ale v tel. opravně říkali, že proud pro napájení anténního vysilače nemusí být dostatečně vyhlazen - usměrněn. -miro

bruno*

Myslel jsem si to. Ony totiž ty usměrňovací diody to mají ve zvyku, už se mi to stalo u více adaptérů... Měl by jste mi dát 2 body!*smich*

hodnocení

Řešil jsem to rovněž již asi před dvěma lety. Trvalo delší dobu než jsem si to uvědomil, vzpomenul si. Přesto děkuji i za Váš impuls. Dle přání dávám, zasloužené punkty. -miro

hodnocení

0x

Počasí, resp. vlhkost a tím vodivost má vliv na signál. Zkuste v nabídce ladění kanálů najít, jestli nemáte ty nefunkční kanály v tom seznamu 2x; třeba na jiné freqenci, můžou mít lepší sílu signálu.

hodnocení

Jak se zdá, je již vše o.k. Děkuji za podnětná doporučení.

Rozmontoval jsem všechny spoje a konektory a po opětovné montáži se zdá vše v pořádku i když jsem neodhalil ve kterém konektoru byla konkrétní závadu. Uvidím! Ještě jednou vše překontroluji a vylepším.

Zdravím -miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]