Nejste přihlášen/a.
Prosím nemáte někdo zkušenost s výpadky TV kanálů . NOVA, BARANDOV, PRIMA a další u příjmu z normální antény nasměrované na Brno nebo Praděd. Při výpadku hlásí "Slabý signál". Třeba dnes od rána cca od 6:00 hod do poledne vše fungovalo, odpoledne už ne. Že by na to mělo vliv silně mlhavé počasí. Zajímavé je, že kanály ČT1, ČT2, ČT 24 , ČT sport, na tutéž anténu v obou směrech příjmů a při stejném počasí fungují dobře. Nesnižují třeba výkon vysílačů v noci apod.? Informoval jsem se u telekomunikací a ty prý mají vše v pořádku.
Děkuji za Vaše zkušenosti a informace. -miro
Někdy začnou zlobit i ty dobře fungující kanály. Jako zrovna nyní. Nejprve ČT2 a ČT sport.
Dobrý den, ano, mám stejnou zkušenost - MUX1 je stále dobrý, ale ty další se "rozlaďují". Já to řeším asi 2x za rok tak, že aktualizuji kanály v TV (přeladím je v TV) a ono to zase potom funguje. Mlhavé počasí by mělo být pro přenos signálu naopak lepší a vysílače vysílají stále stejně. Může být údržba na vysílači, ale to potom nejde vůbec nic (to je otázka několika hodin). Zdravím!
P.S. S venkovní anténou může pohnout třeba vítr, může být horší ant. kabel nebo kontakt konektoru od antény do TV (stačí s ním pootočit).
doplněno 09.12.15 18:35:miro - v otázce je zmíněna normální anténa, ale neuvádíte, že je to anténa se zesilovačem a napájením. Jinak, to napájení může být porouchané, i když na něm svítí kontrolní LEDka (má zkušenost, když jsem ještě měl anténu se zesilovačem). Také může odejít i ten zesilovač.
Takže, možností při poruše příjmu je více.
bruno - pozor, pravidlo Z9 .
Měl jsem podobný problém, nejdříve sporadické výpadky, pak se to zhoršovalo, až nakonec nešel vůbec žádný program. Pak jsem zjistil, že mi odešlo napálení anténního zesilovače.
To samé jsem zjitil i já. Předchozí kontrola spojů a konektorů problém nevyřešila. Vyměnil jsem napaječ anténního zesilpovače a zdá vše o.k. Starý napáječ sice dodával správné napětí ( cca 12 V), ale v tel. opravně říkali, že proud pro napájení anténního vysilače nemusí být dostatečně vyhlazen - usměrněn. -miro
Myslel jsem si to. Ony totiž ty usměrňovací diody to mají ve zvyku, už se mi to stalo u více adaptérů... Měl by jste mi dát 2 body!
Řešil jsem to rovněž již asi před dvěma lety. Trvalo delší dobu než jsem si to uvědomil, vzpomenul si. Přesto děkuji i za Váš impuls. Dle přání dávám, zasloužené punkty. -miro
Počasí, resp. vlhkost a tím vodivost má vliv na signál. Zkuste v nabídce ladění kanálů najít, jestli nemáte ty nefunkční kanály v tom seznamu 2x; třeba na jiné freqenci, můžou mít lepší sílu signálu.
Jak se zdá, je již vše o.k. Děkuji za podnětná doporučení.
Rozmontoval jsem všechny spoje a konektory a po opětovné montáži se zdá vše v pořádku i když jsem neodhalil ve kterém konektoru byla konkrétní závadu. Uvidím! Ještě jednou vše překontroluji a vylepším.
Zdravím -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.