Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné používat zdroj+baterky najednou?

Od: misa503® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám pažní tlakoměr, který má možnost zdroje - baterky - 4ks - AA - nebo zdroj ze sítě.

Tlakoměr má paměť na naměřené hodnoty. Nastavuje se k tomu datum + rok, čas - hodiny,minuty.

Když vytáhnu baterky nebo zdroj, tak se při příštím měření musí znovu nastavit datum+rok, čas.

A měl bych dotaz. Myslel jsem, že bych dal do tlakoměru baterky a aby se šetřily baterky při měření, tak bych k tomu současně používal zdroj ze sítě, čímž by se asi šetřily baterky a při vypnutí by se neztrácely údaje o datumu a čase, protože by tam byly ty baterky.

Je možné současně používat uvnitř baterky a vnější zdroj? Aby se tlakoměr nespálil nebo jinak nezničil.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě že lze, jako u spousty jiných zařízení na baterky umožňujících i napájení z externího zdroje. Připojením externího zdroje se baterky automaticky odpojí.

fran56ris*
hodnocení

0x
To vytahujete baterky pokaždé když připojujete zdroj?
Co je to,proboha, za nesmysl.
Baterie jsou hlavně pro udržení dat v paměti přístroje. Kdyby to bylo tak složité, jak to popisujete, tak by výrobce k přístroji žàdný zdroj nedával.
Stolní hodiny nebo třeba Notebook taky tak fungují?
To by byl zmatek.
Zasunete zdroj a přístroj se automaticky přepne na síť,zdroj odpojíte - běží na baterky.Co je na tom divného!
hodnocení

Do přístroje jsem nikdy ještě baterky nedal, mám jej pouze nový týden. Dával jsem jen zdroj, ale nyní čtu, že je možné obojí najednou. Kdybych to věděl, jak se zde píše, tak bych se neptal. Pro udržení paměti - datum, čas tam ihned vložím baterie a budu k tomu používat zdroj. Žádný jiný přístroj s kombinací baterie a vnější zdroj jsem nikdy nepoužíval, proto to nevím. PC mám stolní. Děkuji za upřesnění.

fran56ris*
Není zač. V tom stolním PC je také baterie. To také nevíte. Hmm.
hodnocení

To nevím kde, jsem jen uživatel a ani mě to nezajímá, jsem ročník 1956.

Každý nemusí znát všechno. U auta např. také nemusím znát všechno, stačí mi jen základ, jak se auto rozjede a zastaví, základní kapaliny jaké a kam lít a kdy + servisní kontroly . Podrobnosti uvnitř motoru mě nezajímají.

Když by mi PC nefungoval jak má, tak mám kamaráda, který mi bez problémů PC hned opraví. Sestavuje PC a má svůj obchod a servis kolem PC. A je na to i studovaný ( VŠ přes PC v cizině ) a děsně moc se tím dlouho zabývá. Pracuje i pro velké firmy.

Stará se mi o PC a doporučuje vše tak, aby mi vše fungovalo v pohodě .

Ten tlakoměr je jak na baterky, tak na vnější zdroj, tak jsem se raději zeptal než něco zkazit.

U PC žádné baterky - otvor - nikde nevidím, asi bude ve skříni - bedny - a tam není třeba se tím - uživatel - zabývat.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]