Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lenovo A 6000

Od: erhaus* odpovědí: 11 změna:

Poradí mi někdo jak nastavit v mapách a v navigaci pozici GPS?Při spuštění navigace nebo mapy ať v režimu online i offline a naplánování trasy se mi objeví nápis,že není k dispozici pozice GPS.Tím pádem navigace ani mapy nefungují.Myslím si,že mám vše nastavené.Předem moc díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

1x

Že není pozice může být ze dvou důvodů - máte vypnuté GPS (nastavení-poloha-režim určování polohy-vysoká přesnost nebo pouze zařízení) nebo se GPS nestihla fixovat na satelity (dopočítat jejich polohu) ovšem nejspíše to bude první důvod.

erhaus*
hodnocení

Jak píšete ten první důvod,tak tam mám vše nastavené.Buď vysoká přesnost anebo pouze zařízení a pořád je to stejné.Už mě nic nenapadá.Problém jsem řešil s více lidma a navigace ani mapy nefungují.A to jsem tento mobil kupoval kvůli navigaci.V recenzích lenovo A 6000 lidi velice vychvalují,jak je navigace přesná v obou režimech.

fiser22*

Teoreticky bych ještě zkusil stáhnout buď AndroiTS GPS - ukazuje počet a sílu GPS družic, nebo GPS Status - pomáhá k rychlejšímu fixu, používám oboje, jednak je fix rychlejší, a jednak byste věděla jestli to dělá navigace, nebo se GPS vůbec nechytá (jinak, nevim jestli už ta GPS byla použitá, ale první fix obvykle trvá o dost déle než ty další - stahuje se almanach apod.)

Já mám to A-GPS vypnutý a jde mi to líp. Jinak mám režim vysoká přesnost. Co aktualizace telefonu? Jsou nejnovější? Navigaci mám Be-on road.
erhaus*

Aktualizaci mám nejnovější a vše mám nastavené tak jak píšete.Dokonce jsem nainstaloval tu Vaši navigaci a problém pořád přetrvává.Hlásí mi to,že nemám signál GPS.Jinak původní navigaci mám ROUTE 66.

hodnocení

0x

Niektore smartfony majú len A-GPS a to niekedy nespolupracuje s navigáciami,no váš typ by podľa stránky Lenova mal mať plnohodnotné GPS,tak sa pozrite,či ho máte zapnuté.Pri zapínaní by mala vám vyskočiť hláška o súhlase o prenose a ukladaní údajov.Ak je zapnuté,tak potom až vtedy si navigácia zapína a vypína modul GPS pri používaní aby sa batéria šetrila.Viem o jednom prípade,kde na Lenovu nešla craknutá navigácia Sygic,hoci na iných smartfonoch bežala v pohode.

doplněno 06.12.15 10:25:

Skúste vypnúť sieťovu asistenciu.: wiki.geocaching.cz/...

vernon
To je ale nesmysl...
A-GPS je plnohodnotná GPS. Neexistuje nic takového jako "neplnohodnotná" GPS. Pokud myslíš navigaci podle sítě a pdobně, tak to není A-GPS.
vernon
Pokud u A-GPS vypnu síťovou asistenci, bude fixace navigace trvat déle, protože se almanach bude načítat přes družice a ne přes síť, ale samotná navigace bude samozřejmě fungovat dál.
Proto je nesmysl napsat, že některé smartfony mají "jen" A-GPS, když je to technologie která GPS naopak vylepšuje.

serafin*
hodnocení

0x

Přítelkyně má přesně stejný mobil. Také nešla GPS, 2x reklamováno, Poprve vyřešeno výměnou základní desky, problém trval. Podruhé vyřešeno výměnou zadního krytu - vadná anténa. Od té doby GPS funguje správně.

Mobil jako takový je fajn, ale servis kam ho O2 posílá (ve Stochově) stojí za... Poprve mobil vrátili s poznámkou, že se po opravě závada neprojevila. Už po vyzvednutí z prodejny a zkouškce před ní GPS opět nešla. Navíc po výměně desky nechali na objektivu ochranou folii, jenže ne zvenku ale po krytkou, kterou není z venku možné sundat = třetí reklamace.

Takže mobil reklamovat a potom pořádně zkontrolvoat, protože tento servis je plný matláků.

erhaus*

Díky za odpověď.Budu mobil reklamovat.

laso
hodnocení

0x

Mám úplně stejný problém na A7010. Nevím, co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]