Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo jak nastavit v mapách a v navigaci pozici GPS?Při spuštění navigace nebo mapy ať v režimu online i offline a naplánování trasy se mi objeví nápis,že není k dispozici pozice GPS.Tím pádem navigace ani mapy nefungují.Myslím si,že mám vše nastavené.Předem moc díky za odpověď.
Že není pozice může být ze dvou důvodů - máte vypnuté GPS (nastavení-poloha-režim určování polohy-vysoká přesnost nebo pouze zařízení) nebo se GPS nestihla fixovat na satelity (dopočítat jejich polohu) ovšem nejspíše to bude první důvod.
Jak píšete ten první důvod,tak tam mám vše nastavené.Buď vysoká přesnost anebo pouze zařízení a pořád je to stejné.Už mě nic nenapadá.Problém jsem řešil s více lidma a navigace ani mapy nefungují.A to jsem tento mobil kupoval kvůli navigaci.V recenzích lenovo A 6000 lidi velice vychvalují,jak je navigace přesná v obou režimech.
Teoreticky bych ještě zkusil stáhnout buď AndroiTS GPS - ukazuje počet a sílu GPS družic, nebo GPS Status - pomáhá k rychlejšímu fixu, používám oboje, jednak je fix rychlejší, a jednak byste věděla jestli to dělá navigace, nebo se GPS vůbec nechytá (jinak, nevim jestli už ta GPS byla použitá, ale první fix obvykle trvá o dost déle než ty další - stahuje se almanach apod.)
Niektore smartfony majú len A-GPS a to niekedy nespolupracuje s navigáciami,no váš typ by podľa stránky Lenova mal mať plnohodnotné GPS,tak sa pozrite,či ho máte zapnuté.Pri zapínaní by mala vám vyskočiť hláška o súhlase o prenose a ukladaní údajov.Ak je zapnuté,tak potom až vtedy si navigácia zapína a vypína modul GPS pri používaní aby sa batéria šetrila.Viem o jednom prípade,kde na Lenovu nešla craknutá navigácia Sygic,hoci na iných smartfonoch bežala v pohode.
Skúste vypnúť sieťovu asistenciu.: wiki.geocaching.cz/...
Přítelkyně má přesně stejný mobil. Také nešla GPS, 2x reklamováno, Poprve vyřešeno výměnou základní desky, problém trval. Podruhé vyřešeno výměnou zadního krytu - vadná anténa. Od té doby GPS funguje správně.
Mobil jako takový je fajn, ale servis kam ho O2 posílá (ve Stochově) stojí za... Poprve mobil vrátili s poznámkou, že se po opravě závada neprojevila. Už po vyzvednutí z prodejny a zkouškce před ní GPS opět nešla. Navíc po výměně desky nechali na objektivu ochranou folii, jenže ne zvenku ale po krytkou, kterou není z venku možné sundat = třetí reklamace.
Takže mobil reklamovat a potom pořádně zkontrolvoat, protože tento servis je plný matláků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.