Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pračka mi z ničeho nic nepere.. vyprala jsem bez problémů, pak ji vypojila ze zásuvky ( musela jsem normálně to nedělám) poté zapojila a začali problikávat všechny kontrolky a nic displej nemám je to Indesit pračka a sušička v jednom 10let stará nikdy žádné problémy nebyly... co s tím? děkuji
Je to pravděpodobně vadný kondenzátor na elektronice. Hledejte na internetu "Indesit Flashing Lights". Kondenzátor stojí pár korun, ale musí se z té desky vypájet a napájet tam nový, je poměrně velké riziko, že se to nepovede, takže vám nikdo nedá záruku, že to půjde. Mě se to stalo taky, nepomohlo to, takže teď kupuju novou pračku. Dá se ještě vyměnit celá ta řídící jednotka, ale ta stojí pár tisíc.
byl to elektrolytický kondenzátor - 10 kč přesně jak jste říkal jen s tím že nám se podařilo vypájet a následně napíjet nový takže super
To jsem rád. Máte štěstí, protože, když jsem to udělal já, tak pračka už ani nevzdechla, asi se nám při tom podařilo oddělat něco jiného. Ale potěší, když to někomu zabralo. Mimochodem, kdo vám tu opravu provedl? Někdo známý, nebo je někdo ochotný to dělat jako normální placenou službu?
Proč ji bylo nutné odpojit? Jak se chová, když se zapojí do jiné zásuvky (přes prodlužku, jestli sama nedosáhne)?
To podle mě není podstatné, prostě tam asi chtěla tazatelka na chvíli připojit něco jiného. Ten problém ale není v odpojení, koneckonců výrobce doporučuje pračku odpojovat pravidelně. Kondenzátor mohl být vadný už dlouho, ale vada se projeví jen při nabíjení při startu, takže to byla jen otázka času, než to někdo vypne. Jinak doporučuju pračku vypínat a nenechávat v pohotovostním režimu, tím se ty kondenzátory šetří. Ale nakonec stejně odejdou, vlastně se s tím tak trochu počítá, proto mají nahoře zábrus, aby vybouchly "nahoru" a ne do stran, kdyby to došlo tak daleko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.