Nejste přihlášen/a.
asi ano,v obchodě mají televizory připojené na generátory signálu a většinou je obraz perfektní ,ovšem až to přineseš domů a zapojíš na anténu či kabel výsledek je jiný,pokud můžeš tak satelit ale i tam stojí ta kvalita poslední dobou za prd,mám na mysli české programy...nastavení televizoru je další věc.
Nastavením tv toho moc nevyřešíte. Standard vysílání bude vždy bídné a čím větší úhlopříčka, tím horší. Lepší obraz bude při přijmu v HD, ale i tam se liší program od programu. Záleží, jaký pouštějí bitrate, rozuměj počet snímků za vteřinu. Takže i HD vysílání může stát za prd, pokud bitrate "okradou". Často to dělá ČT sport HD. Z mých zkušeností jsem se s nejlepším a nejkvalitnějším vysíláním a obrazem, setkal na satelitu německé Premiere a na tv plasma panasonic 42". Sportovní přenosy to bylo pkoukáničko.
Zrovna jako teď fotbal Sparta - Brno. To si z nás dělají v "HD" snad legraci ( vysílání ze satelitu).
jofa:
jen upřesním bitrate není počet snímků za vteřinu a hlavně z vlastni zkušenosti vím, že speciálně LG mají mizerný převod do nižšího rozlišení (downsampling). Když si dám vedle sebe Samsung a LG ze stejným obrazem v SD kvalitě, tak na LG je úplně příšerný, někdy až nekoukatelný (podle toho vysílaného bitrate) , na Samsungu je to téměř nezřetelné.
Univerzální řešení asi není, záleží co si za kousek či značku koupíte. Ve čtvrtek jsem si koupil náš český GoGen, a ostrost obrazu jsem si musel stáhnout téměř na minimum, aby se na to vůbec dalo dívat. To nastavení ostrosti mám v základní nabídce nastavení obrazu. Jestli jde o HD ready, nebo full HD, jedno jest.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.