Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Chci se zeptat na jednu otázku.Vpráci máme kamerový systém se záznamem...jak to funguje?Myslím jestli se kazety vyměnují a schovávají,nebo se přemazávají,nebo jak fungují a můžou si ty kazety schovávat jestli jo,tak jak dlouho atd.Děkuji za odpověd.
No, já myslím, že na žádné kazety se už nenahrává. Nahrává se na pevný disk, který se po zaplnění přepisuje. Ale každý to může mít jinak...
Přesně jak píše ernie. Ukládá se to většinou na HDD, takže délka archivace záznamu je dána velikostí HDD, rozlišením kamer a jejich počtem.
Nicméně jen pro info - většinou to vychází na minimálně měsíc.
promon máte pravdu jen na 1/2, neboť to vychází především ze zákona na ochranu osobních údajů. Firma musí prokázat, že je vůbec záznamové zařízení nutné, vím minimálně o jedné firmě z mého okolí, které dobu uložení záznamu úřad zkrátil a např. kameru před vchod jim nepovolil. Někde se ukládá třeba měsíc, někde jen tři dny. Je to udělané ve smyčce, kdy např. u týdeního záznamu se v počátku "osmého" dnu začne přemazávat "první" (laicky řečeno pro jednodušší pochopení). Bohužel však nikde v zákoně se nedočtete, že třeba v obchodě to může být 7-21 dní apod., je to na individualitě každé žádosti, jejímu odůvodnění a především na úředníkovi, který žádost posuzuje. V podstatě píšu žádost, ale je to spíše "vyrozumění". Zákon je v tomto trochu chaotický. Navíc kamerový záznam musí být zabezpečen proti zneužití a musí k němu mít přístup jen omezený počet lidí, kteří k prohlížení záznamu musejí mít důvod. Např. zdejší společenství vlastníků bytových jednotek v panelovém domě, kdy se jedná o tři vchody má dva lidi určené na nějaké jejich poradě, kteří záznam obhospodařují a spolupracují v případě potřeby s policií. S kamerovým systémem museli souhlasit všichni nájemníci, což si společenství vlastníků dalo do stanov. Fyzická jednotka kamerového záznamu je umístěna v kumbálu od kterého mají přístup pouze ti dva + snad domovník. Jinde to zas mají uložené nahoře nad výtahovou šachtou a uzamčené, kdy se tam opět dostanou pouze oprávněné osoby a opravář výtahů.
promon: nezbývá než souhlasit, bohužel jsem se setkal už i s tím, že firma neuměla s kamerovým záznamem pracovat a řekla, že jí obtěžuje, když je tam okradený zákazník a policie po nich něco chce, že je to vlastně obtěžuje. Ředitele bych okamžitě vyhodil. Na druhou stranu jsem se setkal i s tím, že se něco stalo, zjistilo se, že kamerový záznam ve dne je v super kvalitě a není problém, ale v noci není nic vidět, kdy ředitel to okamžitě začal řešit a na firmu, co to montovala nemluvil do telefonu zrovna příjemně.
No, repkin, je velmi provděpodobné, že máte pravdu, takhle hluboko jsem to nikdy nezkoumal, Já jsem člověk praxe a jezdím po firmách po celé republice a přilehlém okolí. Kamery často řeším, protože servisuji velmi drahé stroje, takže jejich poškození přijdé též na slušný balík a tak se často dohledává ,,příčinné jednání´´ - neboli kdo to naboural, či ukradl. A ze zkušenosti říkám, že nebývá problém dohledat záznamy i několik měsíců staré. Možná je to tím, že kde není žalobce, není soudce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.