Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doba na potvrzení záručního listu

Od: jaja721* odpovědí: 7 změna:

potřebuju vědět jaká je doba na potvrzení záručního listu u elektroniky,jestli je dána zákonem,po dvou měsících mi řekli ,že mi razítko nedaj,tak prosím poradte

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mobilman*
hodnocení

0x

jeden měsíc...

petr123*
hodnocení

0x

Pokud máš účtenku nebo fakturu tak speciální záručák ani nepotřebuješ.

hodnocení

0x

Taky by mě zajímalo, co to má být, proč pošle prodejce zákazníka s novým zbožím domů a záručák mu povrdí "až půjdete kolem"? Nechápu. Za mých mladých let nám buchli razítko na záruční list hned. Jestli tomu tady někdo rozumí, může to vysvětlit?

lm®

No oni to zpravidla odůvodňují tím,že si to máme doma vyzkoušet a pak přijít se záručákem.Dost často jsem se např. v Tescu setkala s tím,že ( jak píše výše ) jako záruční list vám v případě reklamace postačí účtenka.No jo,ale zkuste se někdy podívat za 1/2 - 3/4 roku na účtenku,vždy´t na ní nepoznáte jestli jste kupoval pračku nebo banány,jak to vybledne...

Nu že staci uctenka tu uz bylo receno, ale tvuj dotaz: casto se to dela z prosteho duvodu, kdyz si produkt doma vyzkousis a zjistis ze je vadny tak s nepotvrzenym zarucakem to nekteri prodejci vymeni (i kdyz obcas to udelaji i s potvrzenym)...

Jinak lidi jsou ruzni a mohu ti rici ze u nas se snazi reklamovat i zbozi ke kteremu nemaji ani uctenku ani zarucak :)

hodnocení

0x

K uplatnění zákonné záruky žádný záriční list nepotřebuješ. Plně ti postačí doklad o koupi. Vše ostatní výmysly neznalých obchodníků.

celp*

Spider má sice pravdu,ale jen vpřípadě tzv.kamenných obchodů kdy se záruka uplatňuje u prodejce.U zboží zakoupeného v internetovém obchodě se záruka uplatňuje u smluvního servisu a tam záručák vyžadují.Jinak prodejce potvrdí záruční list zpravidla do 30 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]