Nejste přihlášen/a.
potřebuju vědět jaká je doba na potvrzení záručního listu u elektroniky,jestli je dána zákonem,po dvou měsících mi řekli ,že mi razítko nedaj,tak prosím poradte
Taky by mě zajímalo, co to má být, proč pošle prodejce zákazníka s novým zbožím domů a záručák mu povrdí "až půjdete kolem"? Nechápu. Za mých mladých let nám buchli razítko na záruční list hned. Jestli tomu tady někdo rozumí, může to vysvětlit?
No oni to zpravidla odůvodňují tím,že si to máme doma vyzkoušet a pak přijít se záručákem.Dost často jsem se např. v Tescu setkala s tím,že ( jak píše výše ) jako záruční list vám v případě reklamace postačí účtenka.No jo,ale zkuste se někdy podívat za 1/2 - 3/4 roku na účtenku,vždy´t na ní nepoznáte jestli jste kupoval pračku nebo banány,jak to vybledne...
Nu že staci uctenka tu uz bylo receno, ale tvuj dotaz: casto se to dela z prosteho duvodu, kdyz si produkt doma vyzkousis a zjistis ze je vadny tak s nepotvrzenym zarucakem to nekteri prodejci vymeni (i kdyz obcas to udelaji i s potvrzenym)...
Jinak lidi jsou ruzni a mohu ti rici ze u nas se snazi reklamovat i zbozi ke kteremu nemaji ani uctenku ani zarucak
K uplatnění zákonné záruky žádný záriční list nepotřebuješ. Plně ti postačí doklad o koupi. Vše ostatní výmysly neznalých obchodníků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.