Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějaký přístroj pro příjem HD signálu. Nechci pořizovat satelit nebo něco podobného, ale chtěla bych mít možnost sledovat programy v HD. Máme televizi Grundig 40LVE8040C. Předem děkuji za info a přeji pěkný den
ještě bych jen doplnila, že bydlíme ve Svitavách v panelovém domě. Děkuji
no tak zbývá jedině kabelovka, případně programy ČT1 ČT SPORT NOVA co jsou v HD vzduchem i když tohle není opravdové HD
Prostě se naladíte na kanál, na kterém HD vysílá. U nás je v pozemním vysílání HD pouze ČT1 HD, ČT2 HD a ČT4 Sport HD. Číslo kanálu najdete v tabulce jak-naladit.eu/... podle města. Jsou to menší vysílače, možná bude třeba pohnout anténou a jeho směr, aby byl signál dostatečně silný. Nebo taky ne. Například v Praze to není ani gigant na Cukráku ani v Mahlerových sadech, ale z Ládví nebo z Novodvorské (na kanálu 37). To, že je to há-dé poznáte podle loga v levém horním rohu na obrazovce kde místo ČT1 bude ČT1 HD, apod.
Za prvé. Váš TV podporuje příjem HD.
Za druhé můžete přijímat kromě satelitního nebo kabelového příjmu i pozemní vysílání (tzv terestrické, na vaši venkovní či pokojovou anténu takzvaně "zadarma") za předpokladu, že místní Vám dostupné vysílače tento signál vysílají a to ješně které stanice a na kterých multiplexech. Pardubický kraj má tyto stanice/vysílače
my chytáme vše co je z vysílače kamenná horka. Jestli jsem to dobře z předchozí tabulky pochopila, tak abychom mohli naladit příjem v HD, musíme se naladit k vysílači z trutnova, jenže ten už bohužel nechytáme.. S anténou moc hýbat nemůžeme, nevím, kolika lidem v paneláku bych rozladila TV.. Každopádně všem děkuji za rady. Buďto to nebudeme řešit nebo si pořídíme Skylink.. Ten má teď nějakou akci na montáž a zařízení za korunu..
vlastně když jsem si tu tabulku celou ještě jednou prohlédla, tak chytáme multiplex 1,2,3,4 a regionální síť 5. A vlastně blíže k nám je Svitavy - Hřebečov na kanálu 21, ale ten nechytáme, přitom je to podle mapy kousek.. Pomohlo by zakoupení třeba nějaké přídavné interiérové antény? Vím, že příbuzní a známí na druhém konci Svitav regionální síť 7 chytají.. Ještě jednou děkuji za rady, jsem na mateřské a dříve jsem neměla čas ani náladu to řešit, ale teď co chodíme po návštěvách, tak mi to vrtá hlavou...
Panelák? To znamená, že máte společnou televizní anténu (STA) a také nějakého správce.
Nejlepší a nejjednodušší by bylo, abyste jako obvyvatelé domu navrhli aby vaše STA také přijímala a rozváděla do bytů signál HD. Proč by to měl řešit každý obyvatel domu sám za sebe a proč by se musela jedna strana domu naježit na každém okně nebo balkonu vlastní samostatnou anténou, když to může provést určený odborný spráce, který je za to placený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.