Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtel bych se zeptat, nameřil jsem doma mezi spotrebičem(obalem) a radiatorem UT 238v primim propojením jsem vyhodil jistic a take jsem obvodem mezi radiatorem a obalem spotrebiče rozsvitil 50W zarovku. Není to vada spotrebice "funguje" to s ledničkou i casem počitače. Prosím poradte co stím. Dekuji
Máte-li do domu 3fázovou přípojku ve starším čtyřvodičovém provedení, je někde v rozvaděči přerušený nulák (společně pracovní a ochranný vodič). POZOR! Nepodceňujte to a co nejdřív (nejlépe včera) vyhledejte elektrikáře! Ohroženy jsou všechny choulostivější přístroje (napětí mezi jednotlivou fází a "plovoucím" nulákem může prodle příkonu připojených spotřebičů kolísat v rozmezí i několika desítek voltů), ale hlavně může jít o život! Nejen Váš, ale třeba i někoho v sousedním bytě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.