Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupovaní na aliexpress

Od: newman odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chtl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nakupováním mobilních telefonů přes aliexpress? Mám zájem si koupit LG Nexus 5 a na aliexpress jej mají za zajimavou cenu. Akorát nevím jako to chodí ohledně cla a případně daně ... Poradí někdo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
poradte.cz/... těžký, že? :)

ohneta*
hodnocení

0x

Clo platit nebudeš, jen DPH a poplatek ČP za celní řízení.

jmhad*
hodnocení

0x

Zrovna včera kolega tady signalizoval, že celníci chtějí doklad o pravosti a že asi přijde o vše. Ono z Číny to asi nebude originál. Najdi si to.

Nevím k tomu nic bližšího, jestli tu záruku musí deklarovat sám prodejce , nebo je to prohlášení přímo od Alíků, ale prej vracej peníze když jim dložíš že zboží byl fejk. A to by v případě zabavení celním úřadem nebyl problém dokázat.

newman
hodnocení

No oni píší že to originál je ... ale u číňana těžko říct ...

stirecek*
hodnocení

0x
Originál vyjde zhruba na stejné peníze jak u nás. Jinak je dobré se s cinanem domluvit, ať napíše nižší cenu. Nejlepší je, když to deklaruje jako ctecku knih, ebok za deset dolarů. Pak to projde bez DPH, rentgen to nerozezná. A taky je vhodné zaplatit dopravu DHL. Vše vyřídí za vás, za tři dny je to doma. Pokud ale balík rozbalí, DHL má drahé poplatky.
aliexpress

S tím DHL je to asi fáma. Již nevěřím ani hodnocení obchodníka. Mám 102 objednávek. Několikrát se mně snažil podvést obchodník, jednou ho odhalil přímo Aliexpress. Napsal jsem to do hodnocení a to kritické nebylo vůbec zveřejněno. Někdo s tím manipuluje.

stirecek*
Nechal jsem si poslat dva tel současně, cena něco málo přes 500 USD včetně dopravy DHL, byla levná kolem 16 USD. Objednal jsem ve čtvrtek v noci, v patek si ověřil platbu a posla. V pondělí v deset rano jsem je měl doma. Nic dalšího jsem neplatil.
doplněno 25.11.15 18:10:

Coklit ano to je pravda, mají vysoký paušál, pokud dojde k proclení. Já je kupoval v lednu 2014, takže téměř dva roky. Bral jsem tyhle aliexpress.com/...

cena včetně dopravy 494USD. Byly zabalené v jednom balíku. Víceméně zopo se dá objednat ze skladu v Itálii, doprava je sice dražší, ale pak odpadají starosti s vyřízením dph a následné daně, takže v konečném součtu může vyjít levněji.

doplněno 26.11.15 18:48:

Dnes mně přišel hlásič CO.Dal jsem tam baterky a funguje. Testovací tlačítko zapne alarm, tak taky funguje. Bohužel nemám ten sprej, zda skutečně funguje, takže nezbývá než tomu věřit. Minulý týden přišel kablík nabíjecí iphon a ten funguje jen z jedné strany, pokud se otočí, vynechává. Komunikace vázne, nerozumí, neví...ale stálo to 30kaček a možná podám spor. Souhlasím s tím, že špatné hodnocení se neukáže, všichni chtělí nejméně čtyři body, takže pak na to člověk nějak spoléhat nemůže. Nicméně vždy jsem všechno vyřešil, většinou bud poslali nové zboží nebo vrátili peníze. Drtivá většina zboží je úplně v pohodě, telefony fungují bez poruch dodnes, dres na kolo je taky kvalitní, akorát je problém určit velikost. Není ale problém ho u nás prodat za jednou takovou cenu, takže další je zdarma :)

Jenže jak je to už dlouho, co jste si ty telefony takto nechal poslat? ;) Ono DLH doznalo pár změn. Já mám zkušenost cca dva roky zpátky a tehdy to bylo 50:50. Jeden prošel bez DPH a druhý včetně. Vzhledem k tomu, jak má DHL teď vysoké poplatky za proclení, bych si nedovolila nikomu tuto možnost doporučit, protože když by to nevyšlo, je cena moc vysoká...

Ono je třeba sledovat nejen hodnocení prodejce, ale i historii toho, jak dlouho obchoduje a pak se neřídit cenou jako hlavním kriteriem.. Podezřele levný produkt bude padělek s větší pravděpodobností a sám Aliexpress na to upozorňuje ve svém návodu, jak nakupovat a na co si dát pozor...

aliexpress

Ani tam mnohému nevěřím. Objednal jsem toto 26. srpna. Přes 700 objednávek Samé kladné hodnocení.

aliexpress.com/...

První objednávku prodejce zrušil, prý celní problém. Proč, pouhé 2 dolary. Přišlo dnes. Nevhodně zabaleno, čidlo ohnuté.

Další příklad. Klávesnice za 12 dolarů. Cena reálná. Najednou 5x vyšší. Ovšem uvedené vlastnosti jsou nejspíš lživé. Prodejce nekomunikoval, lhůtu neprodloužil. Neotevřít spor tak 12 dolarů by bylo fuč. Ovšem negativní hodnocení se u mého nákupu neobjevilo.

aliexpress.com/...

Jo to hodnocení je o ničem, mě vejlupek napsal že mi vrátí peníze pokud mu nechám 5 hvězdiček.Prachy vrátil, hodnocení nedostal žádné. Takže má pořád feedback 98%.

mzxy*
hodnocení

0x

Kupuji tam různé věci a nikdy jsem neplatil clo ani DPH...Čínané nejsou hlupáci a na balíky kam uvádejí údaje o odesílateli uvádějí směšné ceny, nebo název zboží v angličtine který odpovídá obsahu skuteřně jen "přibližně"

Na balík kde je softshellové oblečení za 60 dolarů napíší kalhoty - 8.99 USD a podobně

navíc všude po Evropě mají různé "sklady"...led-baterky mi přišly za 4 dny poštou z Nizozemska, něco z Maďarska a sada vytahováků ložisek přišla za 3 dny od zadání platby DHL-kem z Německa...

Samozřejěm může nastat situace že Vaší zásilku si celníci vytipují a nelze vyloučit že budete muset dokládat kolik jste za zboží zaplatil...domluvte se předem s číňanem, co tam má uvést...klidně telefon kuolaohua za 19.99 USD...je to pak bez poplatků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]