Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zapojit dráty do vypínače vím, ale nevím

Od: alcago* odpovědí: 7 změna:
Elektrikář mi zapojil vypínač na nevhodném místě. Potřebuji ho posunout o 15 cm dál. Otvor do zdi mám připravený. Potřebuji tam zasádrovat pouzdro do kterého zásuvku nainstaluji. Kam mám dát který drát vím. To obkreslím z původního vypínače. Jenže za mého mládí byla těla vypínačů jednoduší. Konec drátu se upravil do očka a to se chytilo šroubkem. Můj vypínač má otvory na zasunutí drátu a vedle šroubek . Ty šroubky potřebuji povolit, abych mohla drátky vytáhnout a ani nejmenším šroubováčkem se k nim nedostanu. Na těle vypínače jsou dvě pacičky, které zřejmě umožní tělo vypínače "otevřít". Nevím zda je to nutné a jak to provést. Děkuji každému, kdo mi poradí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pro vytažení drátu stačí postupně "pacičky" přitlačit k tělesu spínače a dráty vytáhnout...při zapojení zpět se pouze vtlačí tam, kde jsou dosud...alespoň tak to je u některých výrobků, které nemají šroubové připojení...nevím přesně váš typ...

daniel*
hodnocení

0x

vyfoťte prosím ten vypínač, některé vypínače nemají šroubky ale jen svorky, zmáčkne se páčka a drát se vytáhne. Ještě jsem neviděl vypínač který by měl šroubek tak malý že by nešel běžným šroubovákem povolit.

Jak to tak čtu- nový vypínač nemusí mít pořadí svorek stejné, raději si zavolejte elektrikáře, všera jsem četl v novínách že si kutil udělal v novém domečku elektriku aby ušetřil a celý dům mu od elektroinstalace zhořel - tak ať nečtu v týdnu o vás *smich*

alcago*
hodnocení

Použiji vypínač původní,hlavní vypínač vypnu, dráty si označím, kam který patří, takže k průšvihu nemůže dojít. Umíte mi popsat tu páčku, prosím, jak vypadá? Novou potřebuje jen krabičku a do ní mohu provléci jen dráty, nikoliv celý vypínač. Elektrikář kvalifikovaný, co mi dělal elektřinu mi prováděl i omítky a nechala jsem se od něj odrbat, když si řekl za dvouměsíční práci 120 tisíc. Už jsem na suchu a na žádného řemeslníka nemám.

stonek*
hodnocení

0x

Jestli se jedná o běžnou silnoproudou zásuvku domácího rozvodu, musí to co popisujete provézt kvalifikovaná osoba. Ta to po sobě taky zkontroluje. Rozvody nedělám, jen příležitostně, ale vždycky mi zaráží, když zadavete zajímá jen jestli to funguje, ale jestli nevyhoří, nebo nedostane kopanec až bude závada na spotřebič, jestli projde revizí - to neřeší.

alcago*
hodnocení

Jsem sice už starší, ale zaplať pánbůh ještě ne blbá. Obkreslovat ještě dokážu a do rizika nevstupuji. Co si mohu udělat sama si udělám a to z mnoha důvodů.
Baví mne to, ztratila jsem důvěru k řemeslníkům a došly peníze.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
začneme takhle - udělejte fotku toho vypínače a vložte ji sem - jedna kvalitní fotka je víc než 10 řádků popisu. Pak bude jasnější, co udělat jako další krok.

beefeek
hodnocení

0x

to co vám poradil "nonek" by mohlo být,jen bych poznamenal,že při zapojování

je někdy potřeba na pacičky kontaktu také zatlačit vsunout drát a uvolnit.zálěží na tipu vypínače

nebo svorkovnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit vypínač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]