Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ladička- nevím jak s ní

Od: jmeno odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
potřebuji poradi na narozeniny jsem dostala kytaru s ladičkou a jsem uplny začátečník tak nevím jak, ladičku správně naladit... Jediné co snad vím je že tam to číslo má být 440 Hz a to písmeno by mělo být G (guitar)? Ale vůbec nevím co s těma značkama? (To podobné b viz. obrázek 2)
Omlouvám se za chyby a děkuji a odpvědi :)

Ladička- nevím jak s ní
Ladička- nevím jak s ní #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

440 je frekvence tónu A1, dá se regulovat mezi 430 a 450 Hz, tohle číslo vás běžně nijak nezajímá.

Pokud brnknete o strunu A, mělo by se dole na displayi ukázat A a ručička by měla směřovat doprostřed, pokud ukazuje víc, povolte strunu, pokud míň, strunu utáhněte. To samé u dalších strun (ty jsou E - H - G - D - A - E).

pokud ukazuje ladička jiný tón než je odpovídající struna, je rozladěna víc než o půltón a bude chtít ladit víc, dokud nebude ukazovat písmeno správné.

jmeno
hodnocení

A to \\\"b\\\"? A to G tam mám dobře? (Na ladičce jde totiž nastavit i C) Jinak děkuji

b je snížení o půl tónu, bb je o celý tón, bbb o tón a půl, bbbb o dva tóny. Pokud to naladíte s béčkem, znamená to, že kytara bude ve skutečnosti hrát o půl tónu níž než hrát má. Předpokládám, že to se u běžné akustické kytary nevyužívá, takže nastavte tak, aby žádné béčko na displayi nebylo (mění se tlačítkem FLAT)

jmeno
hodnocení

Mockrát děkuji:)

V anglických textech není H, ale B, a znamená to totéž, co naše H.

ale tady byla řeč o béčku jakožto předznamenání (druhá fotka, Flat tuning)

To já samozřejmě vím, jen upozorňuju uživatele, až bude hledat H a ono tam nebude.

figurek*
hodnocení

0x

přicvakni ladičku na krk nebo na hlavu kytary a brnkni na strunu E. Na displeji ladičky by se mělo objevit písmeno E a zároveň ručička nahoře by měla ukazovat přesně na střed stupnice. Jestli neukazuje, pak struna není přesně naladěná. Normálně kolíkem strunu dolaď. Tento postup se dá použít pro všechny ostatní struny. Když brnkneš na strunu A, objeví se ti písmeno A, na struně D písmeno D atd.

Tvoje ladička má ještě další funkci. Když stiskneš knoflík nalevo, pak ladička vydá tón komorní A, 440 Hz. Je ale fakt, že tato funkce skoro k ničemu není. Tu potřebují tak snad možná ladiči pian.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]