Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl bych dotaz : jaké bych měl koupit baterky - dobíjecí - AAA - do ovladače na TV?
Jde mi o typ a kolik mAh by stačilo?
Nyní tam mám nějaké nedobíjecí klasické, na nich není kolik mají mAh.
Děkuji
Do ovladače kupte alkalické. Pokud opravdu trváte na nabíjecích, tak berte nějaké s malým samovybíjením (Sanyo Eneloop, GP ReCyko+, Tronic ECO (LIDL),... Ale podle mě je to do ovladače naprostá zbytečnost.
Obyčejné Ni-MH či Ni-Cd akumulátory se vám samovybíjením vybijí mnohem dříve, než byste byl schopen vybít Alkalické.
Jenom doplním předchozí rádce:
Nabíjecí články jsou zbytečné a nevhodné. Za prvé, obyčejné alkalické, například ty, co uvádí strejc, vydrží několik let, nabíjecí se samovybíjením vybijí za několik měsíců. Za druhé, nabíjecí články mají asi 1,2 V, obyčejné zinkouhlíkové nebo alkalické mají 1,5 V. Za třetí cena, zinkouhlíkové nebo alkalické jsou zhruba za desetikorunu, nabíjecí několikrát dražší.
Hlavní hledisko z volby vhodných článků je aby nevytekly! Starší generace pamatuje obyčejné zinkouhlíkové baterie a články, které po vybití byly proděravělé a skrz zinkový plášť i papírový obal z nich vytékala jak se lidově říkalo "kyselina", která rozežrala všechno kovové kolem a zapatlala i bakelit držáku na baterie. Chce to mít nové, moderní články, které nevytečou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.