Nejste přihlášen/a.
Na jednom e-shopu je zesilovač popisován jako: 2 x 50W zesilovač se vstupy pro DVD, CD, MP3 přehrávač, atd. a zároveň v dotazech je uvedeno toto:
Dobrý den,
Je schopen mi tento zesilovač převest digitalní zvuk z DVD s coaxialním výstupem do repráku s klasickým chin vstupem? Když tak jakým způsobem by se to dalo řešit?
29. 12. 2013 20:30 | Shop4djs.com
Nelze nemá digitální zvuk. Tento system zapojení se v naší branži nepoužívá a doporučuji to řešit s nějakým hifi obchodem.
Tak teď jsem z toho jelen. Jedná se o zesilovač
shop4djs.com/... a chci jej používat pro přehrávání hudby z pc a taky připojit k tv.
Bavi se o digitalnim prenosu zvuku mezi DVD prehravacem a zesilovacem s velkou pravdepodobnosti pres rozhrani S/PDIF. Koaxialni kabel se na propojeni pouziva minimalne. Beznejsi je pouzit svetlovodny kabel.
Nekdy se tomu rozhrani rika take TOSLINK.
Koaxialovy S/PDIF se nikdy neujal, takze se nedivim, ze ho ten zesilovac nema.
Tak teď jsem z toho ještě větší jelen. Nevím jak u DVD přehrávačů (ten je mi šumafuk), ale TV má v drtivé většině (aspoň u levnějších typů) právě koax, ne optiku. Stejně tak zesilovač má vstupy jen jack, nebo AUX, ne optický. Tak zesílím si Tv a PC na uvedeném zesilovači, nebo ne?
Zesilovac jen analogove vstupy s konektory RCA Cinch.
Poslete model TV at se ujistime, ze ma analogove audio vystupy a muzeme se podivat na ten vas koaxialovy S/PDIF.
Opravdu ma koaxialovy S/PDIF. Ten zesilovac zadny digitalni vstup ale nema a TV zase nema jine vystupy, takze je spolu nepropojite. SCART je pri DVB blokovany (nebo opravdu jen pri MPEG4?) a ten Cinch Audio je take oficialne jen vstup.
P.S. Jeste se chci ujistit, ze opravdu vite, ze nemate HD televizi (v pripade že chcete sledovat HD pořady v plné vysílané kvalitě).
Stranka televize na GoGen.cz
Moc děkuji, netušil jsem, že to může být takový problém. TV je HD Ready, nikoliv full HD, ostatně jak je to ve specifikaci. Vidím, že výběr zesilovače nebude jednoduchý a obávám se, že ty levnější, řekněme do 2000,- , jsou řešeny stejně. O dražších zes. neuvažuju. Stejně se mi to ale nezdá. K běžné TV se nedá připojit běžný zesilovač?. To se mi zdá fakt divné. Neberte to prosím jako zpochybnění vaší odbornosti, ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.