Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Predelani napajeni z baterie na trafo

Od: gilion2* odpovědí: 14 změna:
Dobry den, chtel bych predelat napajeni na pokosove pile. Pila je dobra ale leaser ktery je na presne rezy je na male baterie do hodin. Proto bych chtel na trafo a nemusel porad kupovat baterie. Jsou tam 3 baterie a to je 12V? Pokud chcete foto muzu ho pridat pro lepsi odpoved.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

3 baterie a 12V? To je nějaký divný, spíš bych věřil, že budou po 1,5V takže 4,5V! Nabíječka k mobilu by pořešila těch 5V, ale musíte mít jistotu. Kde jste přišel k napětí 12V?

gilion2*
hodnocení

To sem hadal jestli je to 12V? Aha tak nabijecka k mobilu staci. Dekuji. A kdyby tam pripojil 12 voltu tak to znicim.

albatros498022*
hodnocení

0x

já jsem použil autonabíječku a ze dřeva si udělal náhradu baterií s kontakty a pohoda.

hodnocení

0x

Nejspíš ten laser bude mít v sobě nějaký stabilizátor napětí (omezovač nebo ochranu proti přepólování), ale nespoléhal bych na to, proč taky. Pokud jsou tam 3 baterie po 1,5V tak nabíječka 5V je ideální.

hodnocení

0x

Vložte foto baterií, jinak hádáme...

gilion2*
hodnocení

Tady je foto pro lepsi radu.
Predelani napajeni z baterie na trafo
Predelani napajeni z baterie na trafo #2
Predelani napajeni z baterie na trafo #3

hodnocení

0x

A kde jsou ty baterky? Vytáhněte jednu, je na ní hodnota.

gilion2*
17.11.15 10:51
hodnocení

Predelani napajeni z baterie na trafo #4
Predelani napajeni z baterie na trafo #5

AG13 napětí 1,5V x 3=4,5V. Starší nabíječka k mobilu je ideální. Odpárejte konektor a spojte správně + a mínus, zaizolujte. Hotovo ;)

gilion2*
hodnocení

A jak poznam plus a minus?

Na baterii je + obal, ostrůvek z druhé strany je mínus. A u nabíječky (Nokia) stejně, obal je mínus a v dutince konektoru je plus.

gilion2*
hodnocení

Moc dekuju za radu. Snad se mi to povede.

hodnocení

0x

Laserové LED mají stabilizaci proudu a ne ledajakou, stabilizace je zpětnou vazbou z integrované fotodiody a stabilizuje se na základě síly světelného toku . Proto mají laserové LED tři vývody.

Ještě, že tak, stabilizace je potřeba. Jen nevím jak pozná, že napájení je z baterií nebo stejnosmětného zdroje. Když navíc ten zdroj slouží k nabíjení lithiové baterie takže bude stabilizován na CCCV (Constant Current followed by Constant Voltage). Přesto mi to nedalo, a vyzkoušel jsem. Vodováha mi na tu nabíječku zkušebně svítí od včera nonstop (původně 2x tužková beterie tzn. 3V!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]