Dobry den, chtel bych predelat napajeni na pokosove pile. Pila je dobra ale leaser ktery je na presne rezy je na male baterie do hodin. Proto bych chtel na trafo a nemusel porad kupovat baterie. Jsou tam 3 baterie a to je 12V? Pokud chcete foto muzu ho pridat pro lepsi odpoved.
3 baterie a 12V? To je nějaký divný, spíš bych věřil, že budou po 1,5V takže 4,5V! Nabíječka k mobilu by pořešila těch 5V, ale musíte mít jistotu. Kde jste přišel k napětí 12V?
gilion2*
To sem hadal jestli je to 12V? Aha tak nabijecka k mobilu staci. Dekuji. A kdyby tam pripojil 12 voltu tak to znicim.
Nejspíš ten laser bude mít v sobě nějaký stabilizátor napětí (omezovač nebo ochranu proti přepólování), ale nespoléhal bych na to, proč taky. Pokud jsou tam 3 baterie po 1,5V tak nabíječka 5V je ideální.
Laserové LED mají stabilizaci proudu a ne ledajakou, stabilizace je zpětnou vazbou z integrované fotodiody a stabilizuje se na základě síly světelného toku . Proto mají laserové LED tři vývody.
Ještě, že tak, stabilizace je potřeba. Jen nevím jak pozná, že napájení je z baterií nebo stejnosmětného zdroje. Když navíc ten zdroj slouží k nabíjení lithiové baterie takže bude stabilizován na CCCV (Constant Current followed by Constant Voltage). Přesto mi to nedalo, a vyzkoušel jsem. Vodováha mi na tu nabíječku zkušebně svítí od včera nonstop (původně 2x tužková beterie tzn. 3V!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.