Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
velice se mi zoxidoval mínusový pól na autobaterii. Nejezdil jsem s vozem asi 3 týdny a baterie se mi vybila, nebylo možné nastartovat, podotýkám, že je stará 1 rok.
Chtěl bych se zeptat, čím je způsobeno zoxidování - kontaktu a proč se nezoxidoval + pól vůbec?
Poté se chci zeptat, zda mohl mít tento zoxidovaný kontakt vliv na vybíjení autobaterie?
Děkuji
V minulosti sa dali kúpiť plstené krúžky na póly autobatérie,ktoré boli olemované modrým a červeným plastom.Nasadili sa na póly,kvapol sa na ne motorový olej a nasadili sa kontakty.Pokiaľ boli mastné od oleja nedochádzalo k oxidácii pólov autobatérie.Možno by stačil krúžok filcu.No na nete som také niečo už nenašiel.
Oxidaci způsobuje plynování při nabíjení baterie. Kyselina vzlíná kolem pólu. Je to Olověná elektroda v plastovém obalu a stačí neopatrné zacházení při odpojování (lomcování,apod..) a olověný váleček elektrody nedoléhá těsně. Stačí setina milimetru a vzlíná kyselina po pólu ven na svorku. Měl jsem to také a vyřešila to nová baterka. Nyní se mi nic takového neděje.
řekl bych, že jen to způsobení u mínusu souvisí s chemií. Jako u elektrolýzy, kdy vzniká na jedné kyslík a na druhé vodík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.