Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořízení televize do kuchyně

Od: jaram* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosímVás neporadil by mi někdo,jakou pořídit/koupit/televizi do kuchyně/místnost asi 4x4m/.Slyšela jsem ,že si zanedlouho bude muset skoro každý pořídit už televize ty moderní-"placatý",já mám zatím ještě bohužel od Tesly bedýnku,prý se má přecházet na jiné -lepší,s tím jiným řádkováním či co.Ono v obchodě stejně už mají jen ty placatý,ale to se mi zdá dosti velké do menší místnosti,lidé tu říkají,že se bude přecházet na jiný systém,tak nevím,co je na tom pravdy/s tím lepším rozlišením/,ono v domácnostech už většinou mají ty placaté.Potřebuji poradit jaký typ televize,jaké další příslušenství k tomu a kolik to tak asi bude stát?Ted mám tu zmíněnou bedýnku,pod tím další krabičku s ovladači a na střeše satelit.Má s tím někdo zkušenosti?,Je v tomto někdo znalý? Děkuji za odpovědi či jakékoliv rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Nevím, o tom, že by si v dohledné době musel každý koupit placatou televizi. Že se někdy přejde na nový systém, to je jisté. Ale podle mě bude ten současný ještě několik let. A pak budou zas ty malé krabičky, které budou z nového dělat starý; ovšem jestli i analogový (pro starou Teslu), to nevím. Ale vlastně máte tu jednu škatulku, tak před ni dáte ještě druhou, ... no asi ne, do té doby si pořídíte televizi novou.

Herdek, na střeše je vážně satelit?

Jinak se dají pořídit i televize menší, než ty krávy, které všichni ukazují. Třeba tady
czc.cz/...
mají televize od úhlopříčky 40 cm (píšou, že ta 40 cm televize umí i MPEG4, což by možná mohl být ten příští formát DVBT), ale ta je přece jen asi moc malá, spíš bych koukal tak 50-60 cm.

Ale hlavně: jestli jste spokojeni s tím, co máte, tak "nestahujte kalhoty"předčasně, brod je ještě daleko.

jaram*
hodnocení

Jo,díky Vám i Luha,pán před Vámi se diví "bedýnce"zn,Tesla,fakt máme tuto bedýnku pod ní ten settopbox a na střeše satelit,Máme jedničku ,2,24, novu,primu,fandu ,telku,barrandov + ještě nějaké další,no zatím to funguje,akorát že to je asi nemoderní možná že jsme asi poslední kdo to ještě má,no nic,ale počkejte jak za spoustu let to bude zas jako všechno historické.Ty televize ala placky v tom odkazu se mi zdají docela příznivé a rada o uhlopříčce také díky.

ctenar*

Tato sestava, jakou ted mate doma, vam bude v nezmenene podobe fungovat jeste mnoho let. Pro vas (prijem ze satelitu) se zadne velke zmeny necekaji. Na nekolik let mate tedy klid. Nemusite vubec nic kupovat.

josefsustek
hodnocení

2x

Já vám můžu poradit podle vlastní skušenosti. Koupil jsem si TV do kuchyně a dal si ji nad stůl. Jenže na to si dejte pozor, aby měla TV dobré rozlišovací úhly. Totiž když vaříte vestoje u linky je obraz dobrý. Když si sednete ke stolu a TV je nad úrovní očí, je obraz divný až inverzní. Porovnával jsem i jiné a většina TV to nedělá. Asi kvalita displeje. Já mám Samsung -asi 19" obrazovku.

jofa*

Jestli máte opravdu satelit (paraboulu + konvertor na parabole) a funkční, pořiďte si tuto tv. Vyhoďte tu krabičku (sat.přijimač), beztak to bude starý bez HD a kabel dejte přímo do tv. Koupit kartu Skylink a naladit. bude to chtít parabolu asi trochu znovu seřídit. Budete mít spoustu programů a HD.

alza.cz/...

sunset*
hodnocení

1x

No, to vám v tom někdo udělal pěkný guláš. Na digitální TV se už dávno přešlo, proto máte doma tu krabičku (settopbox), která z digitálního signálu ze satelitu/antény udělá analogový, který vaše bedýnka zchroustá a ukáže. Přímý digitální signál vaše stará TV prostě nezchroustá a neukáže nic.

Nic nového kupovat nemusíte. Samozřejmě můžete, je to na vás, ale nemusíte. A kdybyste chtěla, stačí libovolná placka, dnes se už ty analogové neprodávají.

luha*
hodnocení

0x

Přechází se na formát H264 (mp4), ale přesný časový harmonogram neznám. Lze zakoupit odpovídající digitální tuner - SetTop Box (označení T2 HD).

fran56ris*
Omyl. Bude se přecházet na H.265/HEVC.www.digizone.cz/clanky/prehled-televizoru-s-tunery-dvb-t2-s2-a-kodekem-hevc/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]