Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám vánoční venkovní led osvětleni s transparentnim kabelem, bohužel mezi zastrčkou do zásuvky a první led je krátká vzdálenost, mám v plánu to přestřihnout a nějakýma spojkama (čokoláda) s krytím ip65 to prodloužit. Ještě musím sehnat transparentní dvoulinku cca 5m. Dá se to sehnat aby to bylo venkovní? Nevím jaký materiál použít. děkuji
1x
Nic nestříhat!
Kúpte originál prodlužovací kabel s koncovkami do vlhka, potřebné délky.
Transparentní kabel i tak nebude v noci vidět, a přes den proti světlu nebude poznat, že není transparentní.
0x
Pokud je v návodu napsáno, že se nemá přívodní kabel přestřihnout, tak bych doporučovala to respektovat. Já to udělala a světla mi pak nefungovala jak měla. Raději se soustředit na vodotěsný kryt ke spojení vidlice a prodlužky ( dá se i koupit ) a transparentní prodlužku je možno si doma sestavit.
doplněno 08.11.15 09:58:
Tak to moje osvětlení nebylo LED a bylo skutečně na 230 V. To byl zřejmě důvod, proč se nesměl kablík střihat, protože napětí bylo součtem napětí všech žároviček + zřejmě nějaký odpor v káblech. Teď mám ( doma nad lůžkem pod baldachýnem ) řetěz LED žároviček a tam už podobné upozornění není.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.