Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Kamarád mi dal 8kusů nabíjecích baterii typu HHR-3MRE Ni-MH 1.2V, AAHR6, Panasonic. Říkal, že je již nepotřebuje,
ale že některé baterii po nabití vydrží jen krátce a některé déle nabité při nepoužívání třeba ve foťáku.
Mám také foťák, kde používám nabíjecí baterie AA a další spotřebiče a chtěl bych zjistit, které baterie jsou již "špatné", které již mají svoji životnost za sebou, abych je zbytečně doma neskladoval a nenabíjel je.
Mám doma pouze možnost měřit napětí a proud a odpor.
Jak bych měl tedy postupovat?
Děkuji.
Ahoj, tady je trochu problém, že přesně nevíš, "jak na tom která baterie je" a také, že do většiny spotřebičů včetně foťáku se dávají dvě baterie.
Nikdy jsem nějaké měřiče napětí nevyužíval, když jsem potřeboval zjistit, jak to s tou danou baterií je, tak: - u foťáku jsem to poznal podle toho, že prostě ty baterie vydržely méně, než ostatní, přestože byly všechny úplně nabité, podle nabíječky. Jinými slovy, získalo se pomocí jich méně fotek, měly menší výdrž. Vždy jsem zkoušel pak měnit jednu baterii za jinou, ale úplně spolehlivé to samozřejmě není...
Úplně přesně jsem to však zjistil například u menších svítilen, takové s těmi menšími baterkami, které máte třeba v ovladači na televizi. Tam to funguje totiž tak, že svítilna je na třeba na 3 baterky a jakmile byť jedna z nich nejde, nejde celá svítilna. Nebo pokud v ní ještě nějaká energie byla, tak sice nějaké světlo bylo, ale málo výrazné. Pokud ne, tak se vůbec nerozsvítila. Nebyl problém najít, o kterou baterii jde, když se ta špatná vyměnila, svítila svítila najednou na celou místnost.
Tak třeba vám to trochu pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.