Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co potrebuju pro naladeni HD programu?

Od: radek1990 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, bydlime s pritelkyni v Praze, prestehovali jsme se do vetsiho bytu a co se tyce tv je tu pouze antena, ale ani tak na ni nemuzu naladit ct programy a neukazuji se ni vubec zadne HD programy :). Pritom jsme asi 3 km vzdusnou carou od Zizkovskeho vysilace. Ve starem byte jsem mel UPC, tady ta moznost neni. Nejsem v tomhle zbehly, proto potrebuju radu lidi, kteri se v tom vyznaji. Momentalne je to resene tak, ze mam antenu bodnutou primo do TV. Projizdel jsem vsechny mozne varianty, i automaticke vyhledavani, ale ct1 a ct2 mi to naslo jen na kanalu, kde je chvilemi slaby signal a chvilemi zadny. Proto se ptam, co je prosim vas potreba na to, abych mel hd programy a chytal vsechny ceske, ktere jsou \"zdarma\"? Satelit s pani domaci resit nechci, pripada mi, ze je sto let za opicema, co se tyce techto veci (mela problem i s tim, ze jsem odmitl pouzivat jednu postovni schranku spolecne s dalsimi 5 byty a privazal si na plot svoji). O internetu radeji nemluvim. Bydleni levne, byt prostorny, az skonci smlouva, pomazeme odsud pryc, pokud nebyresim tyhle veci. Slysel jsem i neco o pokokovych antenkach... Dekuji za odpovedi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potřebujete digitální tuner. Buďto v televizi-nové přijímače je už mají, nebo přídavný, tzv. set top box pokud máte starou analog TV. Dále asi anténu. Protože tou anténou, co máte na mysli, je pravděpodobně starý nefunkční svod společného příjmu. Anténa se dá koupit pokojová, nebo na okno (střechu, balkon). V Praze se ladí tuším vertikálně.

hodnocení

0x

Dej ruční ladění a ulož 37. kanál (602 000 kHz). Na pokojovou nebo venkovní anténu jde HD vysílání 1. a 2. prg. čt. Ostatní české prg. mě v HD nejdou (nebo nevysílají?)

host*
hodnocení

0x

V Praze vysílá v HD česká televize ČT1 HD a ČT2 HD na multiplexu 7, ale ne ze žižkovského vysílače, ale ze Zeleného Pruhu (Novodvorská), nebo z kopce Ládví nad Ďáblicemi na severu Prahy. digitalnitelevize.cz/...

V HORIZONTÁLNÍ polarizaci, tedy v té nejběžnější, jak jsme zvyklí, anténa naplacato vodorovně. Ze žižkovského vysílače se vysílá ve VERTIKÁLNÍ polarizaci, anténa by měla bý, jak už tu píše předchozí rádce, svisle naplacato. Ale pokud chcete přijímat Cukrák, je to také vertikálně.

Pokud budete mít ve stejném směru jako na Cukrák i některý vysílač s HD vysíláním (Novodvorská nebo Ládví), necháte anténu normálně horizontálně. Cukrák je velmi silný, v dobrých příjmových podmínkách se dá chytit i bez přímého nasměrování na vysílač. Ze žižkovského vysílače zase máte všechno v jednom směru. Na stejných kanálech jako z Cukráku. Možná vše půjde i z vaší domácí antény, pokud ne, můžete zkusit i tu nejobyčejnější prutovou anténu, které se prodávaly k některým starším televizorům - dvě prutové antény do písmene V s krátkým kabelem do televizoru, nebo nějakou jinou pokojovou anténou. Je dobré si příjem zjistit u sousedů v domě nebo okolí.

Vysílače v Praze jsou na digitalnitelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]