Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojzásuvka - jde udělat jednu vypinatelnou?

Od: rotorod® odpovědí: 11 změna:

dobrý den

mám v studni zásuvku, jede furt, v ní je trvale zapojeno čerpadlo s plovákem, na přečerpavaní přebytečné vody

plánuji dát do studni druhé čerpadlo na zálivku, a spínač někde nahoře u studni. Kdybych tam namonotval dvojzásuvku, jde udělat aby jedna byla trvale zapnutá pro plovák a druhá nějak vypinatelná pro druhé čerpadlo? nebo mám řiznou kabel na čerpadlu a na něm umístit on/off?

děkuji za rady, nápady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Čo tak do tej dvojzásuvky dať ešte toto? : obchod.edison.sk/...

isteron

Túto vypínateľnú zásuvku mám na modeme. Keď potrebujem zapnúť modem pre notbuk, nezapínam celý pc, ale len modem , aby som mal signál na notbúku.

01.11.15 17:32
hodnocení

díky

takjan*

Do studny dvouzásuvku? A ještě s tím spínačem? Děláte si pr...?

dam®

Proč by si měl dělat pr.., pokud má If a dodrží solidnost IP, tak nemá problém, jen jestli ví o čem je tato zmíńka...

doktpr365*
hodnocení

0x

To opravdu nejde,aby u dvouzásuvky byla každá půlka samostatně zapojená. Dvě zásuvky a každá na samostatném kabelu pro čerpadla. Jedna stále pod napětím pro čerpadlo řízené plovákem a druhá ovládaná někde z venčí pro závlahové čerpadlo. Obě přes proudový chránič!

hodnocení

bohužel nemohu, nejde k studni přivest druhý kabel pro druhou zasuvku. Takže asi budu muset udělat to, že zapojeno to bude do te dvojzasuvky a na tam kablu udělam vypinač on/off. Nebo je ještě nějaká jiná možnost?

děkuji

ladinpraha*
Ke studni ti staci jeden kabel. Misto dvojzasuvky dej krabici a z ni vytahni zasuvky dve. Jednu pres vypinac.

neznáme podrobnosti, ale není to až tak velký prblem uděla vypinatelnou druhou zásuvku stačí z tý první vytáhnout kabel do patřičného vypínače a z vypínače do druhé zásuvky záleží jaký mají ta čerpadla odběr jaký máte vodič a jistič a přerušovaná musí být vždy fáze a hlavně nezapomenout na proudový chránič

doplněno 31.10.15 13:21:

hlavně by jste si měl zavolat elektrikáře má to na deset minut a nezapomenout že elektřina zabíjí a zde je ještě ve vlhkém prostředí

hodnocení

ok to mi stačí. děkuji

hodnocení

0x
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě...
Už ve studni jedno čerpadlo je.
Pokud je to plovák na tom krátkém kousků kabelu, který sepne při určité hladině kousek nad čerpadlem, mám jednodušší řešení. Lacinější.
Plovák přivázat na špagát nebo lanko. Až budu chtít polévat, povytáhnu plovák směrem nahoru, ten sepne čerpadlo.
Ovšem pozor Mohlo by to být i drahé řešení, pokud plovák zůstane viset sepnutý na špagátu a čerpadlo viset ve vzduchu nad vodou. To se ale při polévání rychle zjistí, když z hadice začnou jít i bubliny a chybět voda.
Nevíme, jaký má tazatel plovák, zda přímo na čerpadle, nebo ten samostatně zavěšený na lanku a kladkách, se samostatným spínačem. Ten by se dal paralelně přemostit dalším vypínačem.
Nevíme, kolik litrů vody se dá vyčerpat při jeho automatickém čerpání přebytečné vody.
Nevíme, kam odtéká ta přebytečná voda.
Není škoda té přebytečné vody?
Nebylo by lepší tu přebytečnou vodu chytat do nějaké nádrže, ve které by se přes den ohřála (na vyšší teplotu než na těch 8 až 10 stupňů ze studny) a polévat teplou? Rostlinám to udělá jen dobře.
Potom by na polévání mohl stačit i samospád, pokud by byla pomocná nádrž výše, nebo jen malé (i přenosné) čerpadlo, které by nemuselo tahat vodu z hloubky studny.
Já mám 1000 litrovou nádrž a k ní ještě čtyři 200 litrové sudy, dříve je stačil zásobovat déšť. Poslední dobou (hlavně toto léto) už musím doplňovat ze studny.
Vody je a bude málo. Zkuste více hospodařit.
Třeba zkusit naplnit výše položený sud tou přebytečnou vodou, a večer jen otevřít kohoutek. Natažená hadice s dírkami ohřátou vodu pomalu vypustí do skleníku nebo k rostlinám. Bude více času na kafe.
Jen nezapomenout zase zavřít kohoutek.Přebytečná voda by protekla studená a sud by zůstal prázdný. Moje vlastní zkušenost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]