Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám v studni zásuvku, jede furt, v ní je trvale zapojeno čerpadlo s plovákem, na přečerpavaní přebytečné vody
plánuji dát do studni druhé čerpadlo na zálivku, a spínač někde nahoře u studni. Kdybych tam namonotval dvojzásuvku, jde udělat aby jedna byla trvale zapnutá pro plovák a druhá nějak vypinatelná pro druhé čerpadlo? nebo mám řiznou kabel na čerpadlu a na něm umístit on/off?
děkuji za rady, nápady
Túto vypínateľnú zásuvku mám na modeme. Keď potrebujem zapnúť modem pre notbuk, nezapínam celý pc, ale len modem , aby som mal signál na notbúku.
Proč by si měl dělat pr.., pokud má If a dodrží solidnost IP, tak nemá problém, jen jestli ví o čem je tato zmíńka...
To opravdu nejde,aby u dvouzásuvky byla každá půlka samostatně zapojená. Dvě zásuvky a každá na samostatném kabelu pro čerpadla. Jedna stále pod napětím pro čerpadlo řízené plovákem a druhá ovládaná někde z venčí pro závlahové čerpadlo. Obě přes proudový chránič!
bohužel nemohu, nejde k studni přivest druhý kabel pro druhou zasuvku. Takže asi budu muset udělat to, že zapojeno to bude do te dvojzasuvky a na tam kablu udělam vypinač on/off. Nebo je ještě nějaká jiná možnost?
děkuji
neznáme podrobnosti, ale není to až tak velký prblem uděla vypinatelnou druhou zásuvku stačí z tý první vytáhnout kabel do patřičného vypínače a z vypínače do druhé zásuvky záleží jaký mají ta čerpadla odběr jaký máte vodič a jistič a přerušovaná musí být vždy fáze a hlavně nezapomenout na proudový chránič
hlavně by jste si měl zavolat elektrikáře má to na deset minut a nezapomenout že elektřina zabíjí a zde je ještě ve vlhkém prostředí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.