Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co potrebuji k televizi

Od: petan86* odpovědí: 6 změna:
Zdravím několik let žiju bez televize a chci si teď pořídit novou, v byte mam zastrcku na koaxial ale netuším jesti funguje nebo ne, vůbec se v tom nevyznám na na televizi budu koukat jen občas na zprávy apod, proto si nechcu zrizovat placenou kabelovku, je k tomu třeba koupit nějakou anténu pocitam,ale jakou? A nějaký dvbt tuner?( nebo jak se to jmenuje) předem dík za radu
doplněno 30.10.15 18:24: Diky za odpovědi ( na co firmu? - to jsem nepochopil) všichni v okolí máj kabelovku, se sousedy se moc neznám protože moc doma nebyvam tak je nechci otravovat. Takže jestli jsem to pochopil koupim televizi (chcu fungl novou) napichnu to prez koax do zásuvky a pokud nebude hrát tak staci zajit koupit jenom anténu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dvě otázky. Místo příjmu a druh přijímače (moderní televize nebo klasická analogová)? Pokud si tedy budete pořizovat nový televizor, tak jej zapojte do zástrčky ve zdi, nalaďte a uvidíte. Jestli to nepůjde, tak nebude potřeba settopbox, ale anténu.

hodnocení

1x

Kromě uvedených bych ještě doporučil při výběru TV vybrat takovou, která má tuner DVB-T a DVB-C. Někdy je původní společná anténa nahrazena kabelovkou a při připojení je třeba platit poplatek, odpovídající původnímu poplatku za nájem společné antény. Tohle doporučuji ověřit u správce domu. Jinak by přicházela v úvahu jen pokojová anténa.

m
hodnocení

0x

Nechte si to udelat firmou, na antánu bezplatne chytáme asi 30 programú, což mi stačí, já bych vám placenou tv nedoporučoval.Stačí anténa a nová LEDtelevize, žádné boxy netreba.

111®
hodnocení

0x

netuším jestli zásuvka funguje...tak požádejte souseda ať to zkusí jeho TV na vaší zásuvce, případně se poptejte. jestli jedou na zásuvku nebo ne..

hodnocení

0x

Máte-li doma TV zásuvku na koaxiál, je pravděpodobné, že bude funkční. Stačí vám pak koupit novou LED TV a propojovací kabel k zásuvce, nic víc. Pokud by signál v zásuvce náhodou nebyl, pak řešit s vlastníkem/správcem domu, který je povinen vám umožnit příjem základních TV programů.

hodnocení

0x

Zeptej se souseda , vetsinou to funguje a staci jen koupit kabel koax X koax pichnout a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]