Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv nelze zapnout

Od: krosina* odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer, u televizoru Grundig Elegance MF 55-2502 se mi vyskytl problém. Když se ho snažím zapnout, ať už na tv nebo ovladačem, ozve se jen takové to klasické jemné ,,zapraskání´´, ale obraz neaskočí. Když se po 10ti vteřinách snažím tv opět zapnout, aniž bych jí před tím vypl, celá situace se opakuje, opět jen zapraskání a žádný obraz. K tv nic nemám nic připojeného. Prosím vás o radu, co by to mohlo způsobovat? Díky mockrát

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tipnul bych si to na vnitřní závadu zdroje, jak je ta televize stará?

krosina*
hodnocení

děkuji rozumnému člověku, který neztrácí svůj čas přemýšlením o tom, jak moc je moje otázka zbytečná, za odpověď k věci...tv je stará cca 11let.

A nefunguje ze dne na den, nebo před tím jak se říká "zlobila"? Ono po 11 ltetech i kvalitní kondenzátory vyschnou, takže to podle mně bude normální závada opotřebením v tom smyslu, že třeba při pokusu o zapnutí nemá zdroj už takový výkon aby obrazovku nakopl a tak se TV nezapne..

Když tak vidím, jaká je to kráva veliká a především hluboká, tak to asi měla dost dobré barevné podání!

Ano, je to Flatka - 55. Počítám že musí být i dost těžká. Zda má dobré barevné podání, to z velké části nerozhoduje obrazovka, ale jiné komponenty. Počítám, že obrazovka bude od LG, ty na tom s geometrii nebývaly tak špatně jako obrazovky od Sony.

No, když v ní typycky zapraská tak je snad ještě CRT, ne? A osobně bych to neviděl na zdroj, ten evidentně naběhne, ale v zápětí se vypne a to vypadá na jinou závadu, díky které se elektronickými pojistkami zdroj vypíná a TV nenaběhne.

Stačí se kouknout na googlu, je to fakt CRT.. *smich*

hodnocení

0x

Zkuste TV odpojit od sítě (vytáhněte šňůru ze zásuvky), počkejte pár minut, šňůru připojte a pokuste se TV normálně zapnout. Občas to pomáhá.

krosina*
hodnocení

Ne ne ale dekuji za napad...tim to není, tv byla vytazena ze site cely tyden a nepomohlo to
isteron
28.10.15 19:46

servis !

krosina*
hodnocení

Myslíte, že by to mohl způsobovat servis? ...:-P já žasnu
naihonn*

Určitě. Jak já zásadně říkám, s televizí tenis hrát nedoporučuju. No jinak ovšem víc k původní otázce a původnímu významu předchozí odpovědi, řekl bych také, že ta televize se dostala do stavu, kdy s ní doma nic neuděláte, protože když se tu ptáte, tak asi opravář povoláním nebudete.

hodnocení

0x

Obávám se, že tady ani jinde s dotazem tohoto typu nepochodíte. Pokud nepomohla magdonova rada ve stylu: zkusíme vystoupit a nastoupit a třeba to pojede, pak má pravdu isteron, ať se Vám to líbí nebo ne. Jediné smysluplné odpovědi se můžete dobrat v následujícím vtipu:

Jedou blázni na výlet. Najednou rána, bum, prásk a autobus se porouchá. Řidič vystoupí a začne autobus opravovat. Po hodině práce stále neví, co se s ním stalo. Přijde k němu jeden blázen a říká: "Já vím, co s tím je, já vím, co s tím je ..."
"Neotravuj!" okřikne ho řidič. Za chvíli zase a zase. Blázen pořád otravuje, a tak se ho řidič zeptá: "Tak mi teda řekni, co s tím je!" "Je to rozbitý!"

Zkuste ještě zapojit televizor do jiné zásuvky, to je tak maximum, co ze závad v elektronice lze detekovat na dálku.

doplněno 28.10.15 20:52:

@blechta: to je právě ono, tipnul bych si. Já taky. Akorát nevím, jak tazatel s touhle informací naloží *nevi*.

hodnocení

0x

Tento typ televize už není poctivý Grundig. Počítám, že to má i turecké chassis. Najede Vám obrazovka, tzn naběhne VN trafo?

Raději ji dejte do rukou servisu, jak uvádí předchozí přispěvovatelé. Zda jste technicky zdatná, tak už Vám TV dávno jede a neptáte se zde na fóru. Tyto turecké televize v sobě skrývají hodně záludností a opravář bez zkušeností to akorát zničí více, než to je. V opravně nebudou mít za 30-60min co dělat.

mkat*
hodnocení

0x

To "zapráskanie" znamená že vysoké napätie naskočí.Ale zrejme potom zaúraduje ochrana,ktorá ho vypne.Na vine môže byť už aj slabá obrazovka ,ale aj skrat vo vyskonapäťovom trafe,zlý kondenzátor atď... Treba rozobrať a merať.

Ak sa do toho nerozumiete ,tak najvhodnejšie bude ho dať do servisu ,alebo k niekomu čo sa do toho vyzná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]