Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia 6220c a poškozená pam.karta

Od: 6220c odpovědí: 4 změna:

Zdravím.
Dnes mi kolega donesl svou 6220c s tím,že mu nejde paměťová karta. Tak jsem na to vlítl a tady je ten problém:
-v telefonu není karta vidět
-položka Paměťová karta v menu hlasí: Pam.karta poškozena
-ve čtečce karet se nejdříve karta přihlásí,začne se automaticky načítat a pak se ztratí
-při použití SanDisk Rescuepro pro zálohu dat hlási: J: není přístupný. Časový limit semaforu vypršel.

Poradí mi tady někdo prosím,zda-li je možné ještě data zachránit? Pokud ne,pomůže formát v jiném telefonu? V 6220c to naformátovat nejde.

Děkuji za případné rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

je na ní uložena diplomka? Fotky z dobytí pólu? Pak jsou firmy které se tím zabývají. Přijde ta sranda tak na 500-1000 Kč. Nevím jak je ta karta velká (drahá), já bych ji hodil do koše bez ohledu na to zda půjde jinde naformátovat. Pokud se to podaří tak bych ji používal jen na věci o které mohu přijít. Dále jsou programy kterými se o to můžete pokusit, třeba ObjectRescue (50 dolarů).

6220c
hodnocení

Jsou na ní fotky ze zaměstnání,jelikož jsme od firmy nafasovaly služební mobily na focení. Takže za pondělí a dnešek tam má nějaké foto-dokumenty :(

Nakonec jsme tu kartu jeli hodit na tu obnovu,tak uvidíme zítra...

vlastiss*
hodnocení

0x

Bohužel karta už bude kaput. Mně se stal podobný problém dokonce 2x k nokii 6280 jsem přikoupil 2GB kartu ale to ještě stála kolem 2000kč(kdybych rovnou koupil sice jen 1GB original od nokie za cca 4500kč mohl jsem si ušetřit nervíky) poprvé mi uznali reklamaci i když to bylo mojí vinnou ale podruhé se mi to stalo zase ale na reklamaci jsem ji už nedával. Za 1. karta se musí formátovat jedině systémem FAT 16 žádným jiným jinak je po ní. Za 2. v žádném případě nedoporučuji si na ni dávat heslo. Za 3. občas se sekají ty karty pokud nejsou kompaktibilni pro ten který telefon a nebo maji vyšší kapacitu než podporuje mobil.

6220c
hodnocení

Byla to originál karta Nokia.

Na reklamaci není čas, data jsou důležitější, takže šla na záchrannou operaci, jak už jsem psal u Alfa.

1.kartu pro jistotu vždy formátujeme v telefonu,je to jistější...

2.k čemu je heslo na paměťovce? Ale proč si to třeba taky nedát...

3.Symbianové telefony nové edice(FP1 a FP2) podporují zatím všechny možné kapacity,což v našich případech je :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]