Nejste přihlášen/a.
Zdravím , budu si pořizovat Nikon D5100 a chtěla jsem se zeptat zda by jste mi mohli doporučit nějaký vhodný objektiv s dobrou světelností, který je kompatibilní s foťákem.Cena cca do 6000Kč. Fotím především děti a osoby v exteriéru,nikoliv portréty zblízka, baví mě hodně i makro v lese...a v tom je ten problém, máte typ na objektiv, který by tuhle nesourodou tematiku zvládl? Nebo je nutné pořídit si dva objektivy? děkuji
1. Ano, v podstatě je nutné si pořídit dva objektivy
Portréty...ale nikoliv portréty zblízka..To je lehce protimluv..ale OK.
Potom v případě pevného skla by se Vám hodil objektiv cca Nikkor 35/1,8 (ca 5500Kč) nebo 24/1,4...1,8..atd (to už jsou ale skla za cca 15 a více tisíc).
Makrosklo pořídíte někde kolem ceny 12tis Kč..Tamron 90/2,8...nebo Nikkor 85/3,5...atd
Nebo se spokojíte s nějakým "univerzálem" zoommem typu 17-50/2,8 (ca 10tis Kč) nebo 17-70/2,8-4 (ca 12tis Kč), to ale nejsou "pravé" makroobjektivy...(poměr zobrazení není 1:1, nábrž 1:5 a 1:2,7).
No ano, fotografování je drahý koníček.
V lese...a na makro se samozřejmě neobejdete bez kvalitního stativu...Cena i se slušnou hlavou je někde kolem +- 6-7tis Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.