Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám prosím nárok na slevu na vystavené zboží na prodejně? Kupoval jsem myčku, která byla vystavená, ale sleva mně byla odmítnuta s tím, že je zboží nepoškozené.
Děkuji za odpověď
Martin Pazdera
Jsou obchody (např. OKAY), které mají prakticky všechno zboží vystavené na prodejně. To by měli dávat slevu na všechno?
Ano, protože se dává sleva pokud je zboží rozbalené, to je chyba zákazníků, že jim to nevadí a neozvou se.
To není žádná chyba ani povinost. Zboží zabalené vůbec být nemusí. Pochopitelně si to člověk může koupit přes nějaký eshop kde to přijde originál zabalené od výroby.
Neporušený obal zboží vždy zaručoval kompletnost a nepoškozenost zboží, pokud je rozbalené měl by solidní prodejce nějakou byť i malou slevu dát, což solidní prodejci dělají, tak si tady pište co chcete.
Samozřejmě, že pokud je robaleno před vámi a na vaše přání, tak jiné není a sleva je bezpředmětná - byl jste při rozbalování a tak víte že bylo zabalené, to už je snad jedno zdali je rozbaleno v obchodě nebo u vás doma
Ne nadarmo výrobci balí výrobky tak, aby se na první pohled a jednoduše poznalo, že obal byl otevřen.
A to vrácené zboží v rozbaleném blistru prodají dál za stejnou cenu, že? Samozřejmě že ne, bude se slevou.
ale zboží balené do blistru je zcela něco jiného. Ono taky člověk dokonce může při vrácení zboží ještě doplatit za nové zabalení.
A jako v čem je to jiné? Že se blistr při rozbalení poškodí? Každé originální balení se více nebo méně poškodí, i kdyby to měla být jen lepící páska s logem výrobce.
Nejde o zničený obal, jde o jistotu, že zboží nebylo používané a tu jistotu u zboží bez obalu nemá nikdo
Co se situací, kdy zákazník si nechá zboží rozbalit a předvést (třeba i několik druhů) a nakonec si nákup rozmyslí. Na čí triko půjde sleva? Jak k tomu obchodník přijde?
Hned mě napadla možnost zneužití, kdy jdou koupit zboží dva domluvení, jeden si nechá zboží rozbalit a pak nekoupí a druhý si toto zboží koupí se slevou.
A umím si představit zboží, které vystavováním utrpí (tam je sleva oprávněná) a zboží, kterému se vystavením nic nestane. Co třeba oblečení vystavené na ramínkách ve stojanu? Taky je automaticky na slevu?
Oni snad vychcaní čecháčkové nic z přístupu slušných obchodníků, zcela běžného v civilizovaném světě, nezneužívají?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.