Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plašič kun

Od: fic54* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

již delší dobu sháním piezoelektrický elektroakustický měnič (nebo repro). Aplikace použití je ultrazvukový plašič kun a hrabošů. Pracovní frekvence reproduktoru - měniče musí zvládat kmitočty 25 až 30 kHz, které se budou pravidelně měnit. Poraďte mi prosím vhodné typy a kde je sehnat. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8ra2igofuc
hodnocení

2x

Jestli to scháníš delší dobu, tak asi nemáš problém s kunou. Jinak by jsi to už našel. *smich*

Podělím o své zkušenosti. Na půdě se mi ubytovala velká rodina kun. Samotné zvíře mi nevadí, kdyby mi neskáli na 40cm izolace, které jsem tam před rokem dal. *bum*Člověk se tam s tím rovná, každou škvírku zadělá a tyhle "roztomilé" zvířátka mi vše zničí. Nainstaloval IP kameru a monitoroval, co tam dělají.

Takže začla válka. Nejprve jsem zvolil nelikvidační způsob. Takže plašič. Koupil jsem továrně vyrobený s 2mi repro a s 2mi obvody 555. Stál cca 200kč, takže jsem neměl sebemenší důvod něco vyrábět. Od kun bylo cca 3 dny klid. Poté se vrátili a hráli si klidně vedle něho. Tak jsem přitvrdil a na plašič jsem přidal vysokofrekvenční reproduktor + zesilovač. Zase bylo na pár dní klid. Víc než 10w příkonu jsem již nechtěl dávat, protože tohle by mohlo mít vliv i na nás.

A co nakonec pomohlo. Byla to návnada LIQUID BAG AROMA. Sežrali toho cca 500g. A od té doby je klid. Dal jsem jim možnost výběru.

fic54*
hodnocení

Díky za odpověď. Není to pro mě, ale pro známého, takže mě to tak nebolí. Našel jsem na Netu několik továrních výrobků a četl také recenze. Výsledky byly obdobné jak píšeš. V malém prostoru v autu byly recenze kladné, na půdách negativní, kuny si běhaly vesele dál. V mnoha výrobcích se kvůli ceně montují nevyhovující elektro akustické měniče (často piezo), které tyto kmitočty již nezvládají, nebo mají nízkou účinost. V dětství jsem postavil plašič proti hrabošům, kteří navštěvovali naše auto na zahradě. S plašičem se návštěvnost značně omezila. Tak jsem to chtěl vyzkoušet na kunu, musí to však být silnější a musí jich být více, půda je velká a kuny si zvyknou. Proto se zajímám o vhodné měniče. Ta návnada je nejlepší řešení, ale hrozí nebezpečí, že přijde jiná rodinka. Holt je třeba mít té návnady více. Zatím jsem u plašiče. Díky Petr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]