Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IR přijímač pro zjištění kódů z ovladače DVB

Od: dawidececk® odpovědí: 6 změna:
Ahoj, nejsem si jistý, kam tahle otázka patří.
Mám Galaxy S4, který má IR diodu pro ovládání televize. Funguje to parádně, ale bohužel jen na telku. LG, nějaká starší placatá, ale v databázi aplikace kterou používám je.
Problém mám ale s DVB tunerem. značku jsem v aplikaci našel, ale ovládání nefunguje.
Hledal jsem a našel, že se nějak dá zjistit kód (číslo), které ovladač vyšle a zapsat ho ručně do databáze aplikace.
Poradil by jste někdo, jaký receiver do notebooku koupit a kde?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skúste konkretizovať otázku,aký DVB tuner vám nefunguje,aký reciever,čiže satelitný prijímač chcete namontovať do notebooku?

doplněno 14.10.15 18:55:

Skúste tuna: customer.xfinity.com/...

: optimum.custhelp.com/...

: skybesttv.com/...

Váš sat,prijímač je pravdepodobne vyrobény pod inou značkou ako je originál.

Co je na tom k nepochopení? Chce mobilem s IR vysílačem ovládat set top box. To mu nefunguje a potřebuje ho nastavit v aplikaci "ručně" na což potřebuje zjistit kód, jaký ovladač k STB vysílá, aby stejný kód mohl nastavit v mobilu. A na to potřebuje nějaký IR přijímač a software, který tento kód umí zjistit.
Jeho otázka znela takto:Poradil by jste někdo, jaký receiver do notebooku koupit a kde?Chcel reciever do notebooku,čo je satelitný prijímač.Ostatné bolo len popis,čo mu nejde a potrebuje niejaký program popri tom.
hodnocení

Proto jsem napsal celý "příběh" aby bylo jasné, co potřebuji ;)

seelou*
hodnocení

0x

Jak to má dělané Samsung vám nepovím, ale popíši naprosto totožný případ, který jsem řešil, pouze s LG G3.

Také mám settopbox, který v seznamu chyběl, respektive značka tam byla, ale fungovali pouze 2 tlačítka. Aplikace od LG má přímo režim "učení", tzn. v návrháři si nadefinuju tlačítka tak jako vypadají na ovldači nebo i jinak, jak potřebuji, postupně klikám na jedno tlačítko po druhým, tím se zapne režim učení a v ten moment na pár vteřin posvítím skutečným ovladačem na infra mobilu ze vzdálenosti cca. 5 cm. Vysílaný infra kód mobil zachytí a přiřadí ho tlačítku. Takto naučím v aplikaci všechna tlačítka a originální ovladač pak již nepotřebuji.

Takto to lze využít v podstatě na cokoliv, mám doma fotorámeček s ovladačem, úplně totožně jsem si jednodlivé kódy uložil a mohu tak ovládat také z mobilu. Tak zkuste pohledat v té aplikace, zda také neumí tento režim, který pozná vysílaný kód a zapamatuje si ho. Zda to ten mobil vůbec umí i technicky (hardwarově, třeba potřebuje ty infra diody 2, aby mohl vysílat i příjímat, netuším, nejsem elektrikář) je věc jiná.

hodnocení

Děkuji, ale bohužel Samsung neumí tento "režim učení" to by byl problém vyřešen :)
Je to GoSat G1011, mám ho na chatě, ale je to tak levný model, že ani nikde na internetu není žádné hlubší info, jako u některých jiných.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]