Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava mini DV kazety (přetržená páska)

Od: laslav odpovědí: 3 změna:

Kdo mě opraví přetrženou a pomačkanou pásku v miniDV kazetce .Mám tam důležitý záběr.Kdysi jsem to dokázal ,ale jsem po nemoci a jednou rukou to nesvedu .Díky za pomoc. Samozřejmě to nechci zadarmo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kabod*
hodnocení

1x

Na audio kazety byla tenká samolepící folie,která se upřetrženého místa nalepila na oba konce tak,aby přes hlavu přehrávání byla na opačné straně...V případě malé kazetky to chce totéž,ale silnou lupu,nebo hodinářské brýle.

hodnocení

1x

Pokud vím tak i DV systém používá rotační hlavy a jakákoliv slepka na pásce se pro ně stává překážkou a je nebezpečí, že se hlavy při najetí na slepku ulomí, protože jsou velice malinké a křehké. Už u VHS to bylo riziko, natož u DV kde jsou hlavy ještě titěrnější. Jediné slepky, které je přípustné, jsou na začátku a na konci pásku a to slepka magnetického média s naváděcí páskou. Tato slepka se totiž nikdy k hlavám nedostane.

hodnocení

0x

Možná bych se zkusil zeptat v nějaké opravě elektra, videí a podobně. U nás například jeden pán opravuje nejen videa, ale i videokazety a podobně, zkusit to můžete.

Nebo pokud tedy víte, jak na to, a máte již zkušenosti, poproste někoho z rodiny o spolupráci, někdo, kdo má cit v rukou, vy mu poradíte a společnými silami se to snad nějak povede. Pravda, tato kazetka je malinká, tím se situace komplikuje, ale zkuste a uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]