Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Potřebuji poradit mám Foťák Nikon P 530 Coolpix. A zjistila jsem že při zapnutí míně šumí. A při vysunutí objektivu to dělá také a při zapnutí hledáčku totéž. Ale když hledám ve fotkách tak to nedělá. Tak jsem zkoušela baterii vyndat a i kartu a nic. Tak je to záhada co to může být nebo že by tam něco bylo nastaveno? Ale právě nevím co. Ptám se zde proto než ho odnesu do servisu abych si neudělala trapas. Tak jestli se s tímto někdo setkal tak prosím info děkuji
Môže to byť zvuk, nabíjania blesku.Ak sa dá blesk vypnúť ,tak ho vypnite.Zistíte či to robí on.
mkat:
nemá to nic společného s bleskem, blesk u dnešních foťáků není vůbec slyšet a u starších slabě pískal a tón se zvyšoval s nabitím kondenzátoru - pískání není šum
Můj bývalý ultrazoom v klidu taky krásně tiše šuměl
Zrcadlovka mi zase během dlouhých expozic tiše tiká - piezokeramické lineární motory hýbou snímacím čipem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.