Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objektiv nefotí jak má

Od: dfddf odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat kde je problém mám Nikon D3100 a tomu objektiv tento

megapixel.cz/...

ale když fotím bez přiblížení tak je fotografie v pořádku ale jakmile přiblížím tak nastane roblém že to udělá bílou šmouhu jako viz foto. i když dám automatický režim atd nepomůže nic.

neví někdo čím by to mohlo být?

Mnohokrát děkuji za odpovědi a rady

Objektiv nefotí jak má

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám stejný seťák. Zastánci drahých přístrojů ti napíšou, že je to sklo nanic. Neříkám, že je to kdoví co, ale já jsem s tím vyfotil fotku níže. (Obrázek je kvůli velikosti zdegradován v jpegu a velikost cca 1900x1200) No, nějaké další ukázkové fotografie by nebyly? Není to foceno proti slunci? Není mlha součástí scény (dým z BVPéčka)? Dej sem stejnou scénu na 18mm a na 55mm.

Objektiv nefotí jak má #2

dejv600*
hodnocení

foto 1 - 18mm

Objektiv nefotí jak má #3
dejv600*
hodnocení

foto 2 - 55 mm

Objektiv nefotí jak má #4

Dík. To máš nový objektiv, nebo jsi ho koupil z druhé ruky? Připadá mi, že bude antireflexní vrstva poškozená.

dejv600*
hodnocení

je to z druhé ruky,a nějaké rady jak to opravit nebo čím to je?

Taky to mohlo někomu žuchnout na zem a mohla se povolit nějaká jedna čočka, a jakmile vysuneš, tak nedrží v pozici. Tam stačí desetiny milimetru a je to v háji. Oprava nevím, ale asi by se podle mě nevyplatila... Účtovali by si jak diagnostiku poškození, tak samotnou opravu. Ale s tímle osobní zkušenost nemám. Před koupí to chtělo nechat udělat zkušební fotky ve všech režimech... No, pozdě. Ale jestli máš na to papír, tak je to skrytá vada a mohl bys to vrátit.

dejv600*
hodnocení

dobře děkuji

Jsi to koupil i s tím foťákem, že?

dejv600*
hodnocení

Ano přesně tak jen doufám že tělo je v pořádku.

No, vyzkoušel bych tam pro jistotu jiný objektiv. Ve všech režimech. Jestli taky dobře ostří (nejsou poškozené ostřící čipy nebo zrcadlo). A další...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]