Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší dg. foták kodak c 763 snímky žluté

Od: bertik* odpovědí: 4 změna:

začal mít rozpadlé barvy viz snímky -poradte prosím ( baterka po nabití v pořádku)

Starší dg. foták kodak c 763 snímky žluté
Starší dg. foták kodak c 763 snímky žluté #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Napsat že odchází snímač je pravdivá informace asi tak jako napsat, že v tom foťáku je něco rozbitého :-D

Měl jsem v ruce zrcadlovku a snímky byly podobné, zajímavé bylo, že na ruční vyvážení bílé, fotila úplně dobře, po rozebrání jsem zjistil, že elektronika byla kdysi nejspíš zasažena vodou, našel jsem spoje se znatelnou oxidací.

Pokud má fotoaparát možnost RESETu, zkusil bych to jako poslední možnost.

Takže jakékoliv předpovědi ohledně toho co tomu je, jsou mimo, možností je mnoho a svépomocí to odstranit asi nepůjde.

hodnocení

0x

Asi odchází snímač.

chlamak*
hodnocení

0x

Neni nekde v nabidce moznost kalibrace "kompenzace" proti bile?

Jak ale psal Ernie, mozna opravdu odchazi snimac ... *nevi*

Napsal jsem, že ASI odchází snímač, respektive jeho barevný filtr. Faktem je, že je tam brutální přepal čevené a zelené. Nicméně tento fotoaparát opravdu nedisponuje vyvážením bílé kalibrováním proti bílé nebo šedé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]