Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení kabelu. Sluchátka

Od: dbednarik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Zlobilo mi ovládání hlasitosti na kabelu sluchátek tak sem se to snažil rozebrat a nějak opravit... Nakonec to dopadlo tak že se to rozbilo a já ty kabely do toho malého ovladače přefiknul... V domění že zapojím pár kablíků k sobě a bude to hrát furt nahlas.

Opak je pravdou... Těch kabelů tady je tolik že nevím co k čemu... Jen podle barvy bych je dokážu něco k sobě spojit ale stejně nehrajou... Fakt už nevím jestli je vyhodit... Uplně funkční sluchátka *ee*

Poradtě mi prosím podle fotky jestli má cenu se s tim nějak pájet nebo to rovnou hodim do hajzlu...

Zapojení kabelu. Sluchátka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Podle barev by mělo natvrdo hrát zapojení pouze červená, průhledná a zemníví jak je to na spodní části foto ostatní by mělo být ovládací.

rv*
hodnocení

0x

Gratuluji. Začal bych u sluchátek a našel, které 2 vodiče jsou ke každému sluchátku (klidně pomocí 1.5V baterie - krátký dotek a jestli sluchátko lupne). Druhou stranu snadno pomocí multimetru (rozsah Ohm, jeden kontakt měřáku na konektor a druhým hledám u těch ustřižených, který dá nulový odpor)

dbednarik*
hodnocení

V tom se vůbec nevyznám... Už sem se to pokoušel zapojit a sluchátka ani nešuměla nic... Zdá se že ty tlustější kabely budou zdroj do sluchátek a ty malinkaté jen informace... Do sluchátek totiž vede i mikrofon a vibrace...

rv*

Bylo by dobré ukázat i ten konektor na druhé straně. Obvykle se připojují přes jack a USB slouží jen pro napájení a vibrace. Pokud ty kabely vlevo vedou ke sluchátkům, tak si tipnu, že levý + pravý kanál jsou na tom bílém kabelu červený + průhledný proti stínění. Takže s baterií škrtnout mezi stínění a červený a jestli bude slyšet v jednom sluchátku a pak to samé mezi průhledný + stínění. Pak stínění obou částí propojit, jack strčit do sluchátkového vstupu, pustit muziku, nastavit vyšší hlasitost, nasadit sluchátka a zkoušet v ruce po jednom propojení kablíků z prava s červeným zleva. To samé pak pro průhledný zleva.

dbednarik*
hodnocení

Ten kabel v levo vede do PC a rozděluje se na jack USB a jack mikrofonu...

Jinak se pokusím spojit ty kablíky tou baterkou, popřípadě mě prosím navigujte pomocí připsaných čísel a písmen :)

Děkuji moc

Zapojení kabelu. Sluchátka #2
rv*

Tak na "A" drž jednu stranu baterky a na druhou stranu škrtni postupně "B" až "G". Zapamatuj si ty 2 kabely, kdy to lupne v pravém a levém sluchátku.

Pak pokračuj jak jsem psal výše.

dbednarik*
hodnocení

Dělal jsem jak jste psal a ani nic výrazného nebylo slyšet... Je to na nic vyhodit sluchátka který funhují ale co se dá dělat no... Možná zkusím nějakou zastavárnu ať si to opraví... *smich*

doplněno 08.10.15 18:13:

A jestli je ani tam nebudou chtít tak je natřu na zeleno a hodim do kopřiv..

plaky*

to budu káble asi lakované..treba to opáliť,oškriabať a až potom naletovať...inak to hrať nebude ;)

doplněno 08.10.15 20:06:

dnes sa lakujú všetky káble...je s tým viac roboty ale dá sa to

dbednarik*
hodnocení

Myslíte že když to opálím a zkusím to znovu tou baterkou že by to mělo jít? Je pravda že když sem se to snažil jen tak opálit tak to celkem dobře hořelo *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]