Nejste přihlášen/a.
Ahoj . Mám na koleji starou mikrovlnnou troubu a vevnitř je oprejsklý kousek barvy takže je tam takové kolečko až na plech. Zatím jsem jí nezkoušel používat, ale chtěl sjem se zeptat zda jí takto můžu používat aniž by se nějak poškodila a případně jakou barvou by se to dalo opravit
.
jistě,ta odlouplá barva nevadí..Spíše mi zajímá puvod mikrovlnky,posléze jsem zjistil,že to je odpadový vynález,který používali Němci již při obléhání Stalingradu..Takže nic nového...Dále mě zajímala struktura kvality potraviny,která je opékaná mikrovlnami a jaký vyžívový efekt má pro organismus...MIZERNÝ,ale chlácholí mě Babišovo odpadové hospodářství a kvalita Otravin v českém kráteru vubec..Chemická fabrika v organismu je OTRLÁ,takže snese i to, co by zhýčkaný německý duchodce NEPŘEŽIL..
Mě jde spíš o to, že do mikrovlnné trouby nemá přijít kov tak jestli nevadí to, že ta barva je odlouplá až na kov
No to je mi jasný . Spíš nevím jestli tam ta barva nefunguje jako "izolant" aby mikrovlny nebyly v přímém kontaktu se železem
Ta barva je tam opravdu pouze na to aby železo vlhkostí nezkorodovalo a aby se trouba lépe čistila... mikrovlny projdou barvou jako máslem... a právě od toho je tam ten kov aby se odrazily zpět do ohřívaného tělesa
Barva, smalt, nerez - to jsou jen povrchové úpravy pro vzhled, pro snadnější čištění, ošetřování. Nijak bych to neopravoval - některá barva by právě podle složení mohla reagovat na MV a také se začít ohřívat, pálit, prostě reagovat jako potravina, voda ... .
NE! Elmag vlnám může zabránit pronikat kov, kovová mřížka s danými parametry. Kov se ošetřuje nátěrem, že? Takže přetřít nějakým, co neškodí potravinám. Nejspíše to bude email než prostá barva, ale každý výrobce ...
doplněno 04.10.15 23:07:Mřížka - viz Faradyova klec, pro odstínění elmag vln.
Mikrovlny v mikrovlnce ignorují kovy,pokud nejsou orientovány do smyčky.(pásek kovu,který tvoří kroužek) V něm se pak indukují bludné proudy,které pásek mohou i rozžhavit.Pokud je plech nepřerušený,nic se neděje.Vždyťcelá skříňka je z plechu,od něj se mikrovlny odrážejí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.