Nejste přihlášen/a.
dobrý den,chci se zeptat na jednu věc mám doma malou solární elektrárnu,a chtěl bych si jí trochu vylepšit protože solární regulátor mám dole ve sklepě a bylo by složité to celé stěhovat na jiné místo,a objevil jsem toto: eskutr.cz/...a k tomu ještě toto: eskutr.cz/...
píšou že se to dá připojit přes usb do pc a dají se na tom sledovat různé udaje elektrárny,akorát já bych potřeboval aby to šlo doma na všech pc,na routru mám usb vstup(vlastně nevím ani k čemu tam je)ale napadlo mě připojit tam právě toto,a moje otázka zní šlo by to pak např po wifi síti do každého pc,děkuji za info
Teoreticky by to šlo. Prakticky by to ale znamenalo, že router s USB portem dokáže s daným zařízením komunikovat a výsledky pak předávat na ostatní počítače v síti, resp. zajišťovat obousměrnou komunikaci mezi PC, routerem a solárním systémem. Což pochybuji, že půjde bez nějakého dalšího programování. Výrobce k tomu dodává software pro Windows. Port USB na routeru bude zřejmě pro externí disk.
Možností k zamyšlení je použít podobné zařízení alza.cz/..., které nasdílí USB přes lokální síť a umožní pak pracovat PC se zařízením na dálku jakoby bylo připojeno přímo k počítači. Pozor ovšem na to, že ne všechna USB zařízení takto dokáží fungovat (především nejedou například různé satelitní USB přijímače apod.) - nutno vyzkoušet - a v dané chvíli může se zařízením pracovat pouze jeden počítač. Jakmile se odpojí, můžete na něj s druhým počítačem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.