Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární systém a sledování na pc

Od: otakar* odpovědí: 1 změna:

dobrý den,chci se zeptat na jednu věc mám doma malou solární elektrárnu,a chtěl bych si jí trochu vylepšit protože solární regulátor mám dole ve sklepě a bylo by složité to celé stěhovat na jiné místo,a objevil jsem toto: eskutr.cz/...a k tomu ještě toto: eskutr.cz/...

píšou že se to dá připojit přes usb do pc a dají se na tom sledovat různé udaje elektrárny,akorát já bych potřeboval aby to šlo doma na všech pc,na routru mám usb vstup(vlastně nevím ani k čemu tam je)ale napadlo mě připojit tam právě toto,a moje otázka zní šlo by to pak např po wifi síti do každého pc,děkuji za info

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Teoreticky by to šlo. Prakticky by to ale znamenalo, že router s USB portem dokáže s daným zařízením komunikovat a výsledky pak předávat na ostatní počítače v síti, resp. zajišťovat obousměrnou komunikaci mezi PC, routerem a solárním systémem. Což pochybuji, že půjde bez nějakého dalšího programování. Výrobce k tomu dodává software pro Windows. Port USB na routeru bude zřejmě pro externí disk.

Možností k zamyšlení je použít podobné zařízení alza.cz/..., které nasdílí USB přes lokální síť a umožní pak pracovat PC se zařízením na dálku jakoby bylo připojeno přímo k počítači. Pozor ovšem na to, že ne všechna USB zařízení takto dokáží fungovat (především nejedou například různé satelitní USB přijímače apod.) - nutno vyzkoušet - a v dané chvíli může se zařízením pracovat pouze jeden počítač. Jakmile se odpojí, můžete na něj s druhým počítačem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]