Nejste přihlášen/a.
Ahoj tři roky jsem měl světlo se zářivkou uvnitř.Včera začala blikat a tak jsem koupil novou.po nasazení to bliká znova tak jsem se sebral a sel jsem jeste koupit startér a ani po výměně startéru žádná změna furt to bliká a nevím čím to může být nechce se mi zase kupovat jiná zářivka kdyz nevím čím to je
porádí někdo?
přikládám video
blbě dotažené kontakty ve vypínačích či odbočných krabicích nebo zničená doutnavka v prosvětlení vypínače (ona se může usmažit jedna ta tyčinka v elektrodě a upadnout a pak to světlo v doutnavce jakoby plápolá a ty změny napětí občas zažehnou nenáročné zdroje světla na odběr - LED, úsporky). Taky mi to občas blblo, když jsem měl dlouhé vedení a dva vypínače na světlo. Jak šli dráty od vypínače k vypínači souběžně, tak se chovali jako kondík.
Zkus dát paraelně na svorkovnici zářivky žárovku 15W E14. Ve vypnutém stavu ti blikat nebude.
Tlumivka dokáže taky hezky shořet, jednou mi při zapnutí svítidla 2x 36 W jedna trubice nenaskočila a jen to vrčelo a praskalo, tak jsem si myslel, že odešel startér, dal jsem jiný a pořád stejné. Tak jsem ten startér vyndal, aby se ta vadná půlka světla nesnažila zapnout a ono přesto přes tu nezapálenou trubici se to dál pálilo. Sice to zdánlivě nic nedělalo, ale tu a tam se ozvalo takové prasknutí a nakonec jsem si všiml, jak se pod stropem od světla line kouř. Při detailním pohledu bylo vidět, jak v tlumivce hoří malé modré výboje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.