Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit tranzistoryTESLA KFY 16, KF 517?

Od: lukasmacha odpovědí: 4 změna:

Zdravím, u gramofonu Tesla NZC 420 mám uhnilé nožičky u tranzistorů KFY 16, KF 517 (viz foto). Před rozebráním gramofon tak nějak hrál, což se divím, protože tranzistory odpadly při sebemenším doteku :D) Rozhodl jsem se tedy pro jejich výměnu, jenže v elektro se vůbec nevyznám. Našel jsem tento obchod, kde ty tranzistory KF 517 mají. elfax.cz/... ale nevím, jaký je např. mezi těmito rozdíl a které jsou vhodnější jako náhrada za původní co tam byly z výroby. Mají tam i KFY 16, ten mají jenom jeden. elfax.cz/... Pak jsem někde ještě viděl tabulku, kde bylo vypsáno, kterými novodobými tranzistory se dají ty původní teslácké nahradit, ty jsem našel na gme.cz, nebo ges.cz, ale byly tam dva typy, jeden pro nízké proudy a druhý pro vysoké, ale já vůbec nevím co tam teče za proudy... :( :D Předem děkuji za jakoukoli radu.

Čím nahradit tranzistoryTESLA KFY 16, KF 517?
Čím nahradit tranzistoryTESLA KFY 16, KF 517? #2
Čím nahradit tranzistoryTESLA KFY 16, KF 517? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

KF517 jsou PNP křemímové tranzistory stejně jako KFY16 nebo KFY18 (s větším zesilovacím činitelem než KFY16). Jsou to PNP tranzistory používané jako doplňky k NPN tranzistorům KF507 (KF508) a KFY34 a KFY46.

Pro přehled: dvojice průmyslových typů (NPN/PNP) KFY34/KFY16, KFY46/KFY18 a podobně pro spotřební elektroniku KF507/KF517.

Jedna KFY16 mezi ostatními KF517 vypadá jako že už to je náhrada, že už to někdo opravoval? Lze použít oba dva, jsou si parametrově podobné.

Další podrobnosti, které je zde zbytečné rozsáhle uvádět, jsou v katalogových listech.

ctenar*

Jedna KFY16 mezi ostatními KF517 vypadá jako že už to je náhrada, že už to někdo opravoval?
Ta deska vypada soumerna (2 kanaly - stereo?), takze ten druhy KFY 16 bude asi ten modry vlevo nahore.

Čím nahradit tranzistoryTESLA KFY 16, KF 517? #4

radarbrdy*
hodnocení

0x

KFY16 je PNP h21e=30..120, 45V/0.6A/0.8W
KF517 je PNP 30V/0.5A/0.8W

koupil bych:
BC557A 10ks a BD140-10 5ks

nejprve bych dal ty: BC557A a sledoval, zda některý nehřeje, pokud ano, tak bych jej vyměnil za BD140

nikdo*
hodnocení

0x

Řada KF a KFY je značení TESLA. Odpovídající "světové" značení této řady tranzistorů je BF a BFY.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]