Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda-li je možnost projít celním řízením online a při tom nevyužít služeb české pošty? Dnes mi přišel dopis o příchodu zásilky ze zahraničí. Součástí dopisu byl návod jak splnomocnit Českou Poštu a využít tak jejich služeb při proclení. Vím, že je druhá možnost, kdy přijdu osobně s dokladama o koupi předmětu v praze a sám si celním řízením projdu... existuje ale třetí možnost, kdy nebude potřeba se osobně dostavit do Prahy, ale tuto záležitost vyřídit online?-poslaním veškerých dokladů přes email?
Děkuji předem za odpovědi
Já bych si zavolal na zdejší celní úřad a poptal, nebojte se. Ale při dovozu se to dělá jen na jedné poště, v Praze. Ta je smluvním partnerem se zahraniční poštou. Pořádek musí být.
verte, ze ta posta je nejlevnejsi varianta... v podstate za hubicku. Jinak byste musel zmocnit celniho deklaranta a to je 5 stovek a vyse za jeden pripad.
Celní řízení online nelze. Alespoň o tom nevím. A musím říct, že než si to vyřizovat osobně na poště v Praze, tak to tu stovku navíc, za zastupování ČP klidně zaplatím (tak i tak se platí 99 Kč za uložení zásilky, tak už je to jedno jestli 99,- nebo 192,-, když je vyměřeno Clo a/nebo DPH).
Tady je krásně popsané, jak takové celní řízení probíhá. Názor ať si každý udělá sám. Jen jsou tam neaktuální částky za ty poplatky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.